Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bijušais F1 pilots izsprūk no soda un uzvar "Formula E" posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais F1 pilots izsprūk no soda un uzvar "Formula E" posmā
Žans-Ēriks Verņs. Foto: Facebook.com/jeanericvergne

Šodien Ķīnā aizvadīts "Formula E" čempionāta sezonas sestais posms, kurā uzvaru izcīnīja pašreizējais čempions Žans-Ēriks Verņs. Viņš kļuvis par sesto uzvarētāju sešās aizvadītajās sacīkstēs.

"DS Techeetah" komandu pārstāvošais franču autosportists Verņs, kurš savulaik startēja "Formulā 1", vadībā izvirzījās īsi pirms sacīkstes Sanjas trasē tika apturētas. Pēc starta vadībā turējās kvalifikācijas uzvarētājs Olivers Roulendss, kurš aizvada debijas sezonu, taču, kad līdz finišam bija atlikusi 21 minūti, Verņs viņu apdzina.

Tas notika neilgi pirms sacensības tika pārtrauktas Andrē Loterera un Aleksandra Simsa sadursmes dēļ. "BMW i Andretti" vienību pārstāvošais Simss ietriecās sienā un palika stāvam trasē, līdz ar to nācās izkārt sarkanos karogus. Vien pēc 15 minūtēm cīņa tika atsākta.

Verņs noturēja līderpozīciju līdz finišam, lai gan tiesneši tobrīd izskatīja iespējamo pārkāpumu, jo sportists bija visai ievērojami atpalicis no drošības mašīnas, pirms tā iebrauca boksos. Vien aplī, kad visi jau devās uz boksu celiņu, kļuva zināms, ka Verņs ticis cauri vien ar brīdinājumu un uzvaru var saglabāt.

Otrajā vietā ierindojās "Nissan e.dams" vienības pilots Roulendss no Lielbritānijas, bet ar trešo rezultātu Ķīnas posmu noslēdza portugālis Fēlikss Antonio da Košta, kurš pārstāv "BMW i Andretti" komandu un ir "Formula E" čempionāta līderis pēc sešiem aizvadītiem posmiem.

Sezonas turpinājums gaidāms 13. aprīlī Itālijas galvaspilsētā Romā.

Ķīnas posma "Top 10" rezultāti

VietaPilotsKomandaRezultāts
1.Žans-Ēriks VerņsDS Techeetah36 apļi
2.Olivers RoulendssNissan e.dams1.762
3.Antonio Fēlikss da KoštaBMW i Andretti3.268
4.Andrē LoterersDS Techeetah4.631
5.Daniels AbtsAudi ABT5.972
6.Sebastjēns BuemīNissan e.dams9.405
7.Žeroms d'AmbrozioMahindra17.340
8.Paskals VērleinsMahindra18.367
9.Mičs EvanssJaguar20.646
10.Edoardo MortaraVenturi22.208

Pilotu kopvērtējuma "Top 10" pēc sestā posma

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Antonio Fēlikss da KoštaBMW i Andretti62
2.Žeroms d'AmbrozioMahindra59
3.Žans-Ēriks VerņsDS Techeetah54
4.Sems BērdsVirgin54
5.Edoardo MortaraVenturi53
6.Lukass di GrasiAudi ABT52
7.Daniels AbtsAudi ABT44
8.Robins FrinssVirgin43
9.Andrē LoterersDS Techeetah41
10.Mičs EvanssJaguar36