Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Fetels viens pats Čempionu sacīkstēs nodrošina Vācijai septīto Nāciju kausu

Fetels viens pats Čempionu sacīkstēs nodrošina Vācijai septīto Nāciju kausu
Fetels uzveic brāļus Bušus
Foto: raceofchampions.com

Svētdienas vakarā ASV notikušajās Čempionu sacīkstēs Sebastians Fetels viens pats pārstāvēja Vācijas komandu, finālā pārspēja amerikāņus Kailu un Kurtu Bušus, nodrošinot savai valstij jau septīto uzvaru Nāciju kausa izcīņā.

Pēc tam, kad Paskāls Verleins sestdien piedzīvoja pamatīgu avāriju un izstājās no turpmākajām cīņām Čempionu sacīkstēs, Vācijas komandā palika vairs tikai četrkārtējais F1 čempions Fetels. Līdz ar to viņš vienīgais pārstāvēja Vāciju Nāciju kausa izcīņā, kur "Marlins Park" beisbola stadionā izveidotajā trasē Maiami svētdien notika cīņa par spēcīgākās nācijas titulu.

Fetels parādīja ļoti labu sniegumu, B grupas cīņās ar 4:0 uzvarot Ziemeļvalstis pārstāvošos Peteru Solbergu un Tomu Kristensenu, kā arī Apvienotās Karalistes komandas sportistus Džensonu Batonu un Deividu Kulthardu. Tikmēr pusfinālā Fetels ar 2:0 uzveica Kolumbijas komandas sportistus Gabiju Čavesu un Huanu Pablo Montoiju, kurš sestdien kļuva par Čempionu sacīkšu uzvarētāju individuālajā vērtējumā.

Otrajā pusfinālā ASV NASCAR komanda, ko pārstāvēja brāļi Buši, ar rezultātu 2:1 bija pārāka pār ASV IndyCar komandu, kuras sastāvā savukārt brauca "Indy 500" čempions Aleksandrs Rosi un Raiens Hanters Rejs. Viss izšķīrās pēdējā braucienā, kad Kurts Bušs uzveica Rosi. Tiesa, Bušs it kā bija veicis pāragru startu, tomēr tiesneši to nefiksēja un sodu viņam nepiešķīra.

Finālā pirmajā braucienā ar "Ariel Atom" bagiju Fetels uzveica Kurtu Bušu par 1.12 sekundēm, bet otrajā braucienā "Ferrari" F1 komandas pilots, startējot ar "RX Lite" rallijkrosa auto, bija 0.44 sekundes ātrāks par Kailu Bušu, garantējot Vācijai uzvaru Čempionu sacīkstēs jau septīto reizi.

Notika arī atsevišā cīņa starp Pasauli un Ameriku. Izšķirošajā cīņā starp rallijkrosa braucējiem Peters Solbergs uzveica Skotu Spīdu, nodrošinot Pasaules komandas uzvaru pār Ameriku ar rezultātu 8:7 (finālā par uzvaru piešķīra trīs punktus).

Atgādināsim, ka 2015. gada decembrī, kad Čempionu sacīkstes notika iepriekšējo reizi, Nāciju kausu ieguva Anglijas pirmā komanda, ko pārstāvēja Endijs Priols un Džeisons Plato.

Čempionu sacīkšu Nāciju kausa rezultāti

1. pusfināls (Vācija 2:0 Kolumbija):

PilotsRezultātsPilotsAuto
Sebastians Fetels1:0Huans Pablo MontoijaAriel Atom
Sebastians Fetels1:0Gabijs ČavessROC Buggy

2. pusfināls (ASV IndyCar 1:2 ASV NASCAR):

PilotsRezultātsPilotsAuto
Raiens Hanters-Rejs0:1Kurts BušsKTM X-Bow
Aleksandrs Rosi1:0Kails BušsWuhl 05
Aleksandrs Rosi0:1Kurts BušsROC Buggy

Fināls (Vācija 2:0 ASV NASCAR):

PilotsRezultātsPilotsAuto
Sebastians Fetels1:0Kurts BušsAriel Atom
Sebastians Fetels1:0Kails BušsRX Lite

Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: FIA Formula E
1

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.