Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Desmit latviešu kartinga braucēji startēs ''Rotax Max Challenge Grand Finals'' Brazīlijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Desmit latviešu kartinga braucēji startēs ''Rotax Max Challenge Grand Finals'' Brazīlijā
Foto: www.facebook.com/martins.steinerts

No 24.novembrim līdz 1.decembrim Brazīlijā notiks ''Rotax Max Challenge Grand Finals'' – sacensības, uz kurām tiesības piedalīties izcīnījuši desmit latviešu kartinga braucēji: Aleksanders Skjeltens pārstāvēs Latviju MicroMax klasē, MiniMax klasē startēs Tomass Štolcermanis, Patriks Noels Ločmelis un Kārlis Grava, savukārt Mārtiņš Steinerts un Matvejs Makušins startēs DD2 klasē, Iļja Aļoškins, Ēriks Gasparovičš, Raivis Kirilovs un Gatis Vītols -DD2 Master klasē. Visi sportisti un viņu komandas jau ir ceļā uz Brazīliju.

Rotax Max Challenge sacensības un atlases posmi notiek visā pasaulē gada garumā. Valstīs, kur tiek aizvadīts Rotax Max izaicinājuma kauss, sacensībām jānotiek pēc stingriem Rotax Max noteikumiem un to uzvarētājs (vai, ja uzvarētājs atsakās no savas iespējas, tad rangā nākamais sportists) saņem iespēju startēt Grand Finals.

Sacensības Brazīlijā norisināsies saskaņā ar starptautiskiem noteikumiem, būs brīvie treniņi, kvalifikācija, hīti, priekšfināli un fināls. Kartingus izlozēs pēc nejaušības principa, kur pašiem sportistiem kopā ar mehāniķiem kartingi jāsaliek, jāiekārto sava tehnisko boksu zona utml. Ja atklājas kāds tehnisks defekts, tad ir iespēja kartingu vai konkrēto detaļu apmainīt. Sacensībām noslēdzoties, kartings jānodod organizatoram. Katrs kartingu piegādātājs (katrai klasei ir cits) izsniedz speciālu instrukciju kā jāizskatās kartingam, kad to nodod pēc sacensībām – t.i. cik daudz jāizjauc kartings.

Mūsu kartinga braucēji šogad uzrādījuši lieliskus rezultātus, jo tik lielā skaitā Latvija tiks pārstāvēta pirmo reizi. Salīdzinot ar mūsu kaimiņvalstīm – no Lietuvas šādas ceļazīmes izcīnījuši vien divi sportisti, bet no Igaunijas – trīs.

Sacensībām būs iespējams sekot līdzi arī tiešsaistē ŠEIT un laika grafiks – ŠEIT.

Novēlam Latvijas komandai veiksmi un izturību.

Informāciju sagatavoja:
LAF – Latvijas automobiļu federācija