Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas autokrosa čempionāta klasēs vēl liela neskaidrība

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijas autokrosa čempionāta klasēs vēl liela neskaidrība
Foto: www.autocross.lv

Latvijas autokrosa čempionāta salonauto klašu veselības stāvoklis gadu no gada mainās. Vēl pirms gada atvadu vārdus gatavojām Open klasei, taču uz nākamo sezonu Open 2500 var izrādīties kuplākā čempionāta ieskaite. Pašlaik intrigu sagādā 2000 Super un 1600 klašu pašsajūta.

1600 klasi daudzi norakstīja jau šā gada vidū, kad uz posmiem sāka parādīties kvoruma savākšanas problēmas. Tomēr starpsezonas runas un norises lika domāt, ka dalībnieku krīze radījusi jaunu sportistu vilni un par klases likvidāciju vai apšaubīšanu šobrīd runa nav.

Par 2000 Super klasi runā mazāk, kas līdz ar to arī īsti neko nenozīmē – klasei nevajadzētu ziemas periodā trāpīt kādā negaidītā krīzē. Ar VAZ Klasika līdzīgi, tāpēc pašlaik bez panikas.

Šo starpsezonu iezīmē apstāklis, ka no nākamā gada čempionātā par obligātu kļūst HANS un tamlīdzīgu sistēmu izmantošana. Daudzi sportisti ar situāciju tikuši galā, daudziem šī lieta vēl jārisina. Uzreiz gan ieteikums – negrābt pirmo, kas gadās ceļā, cenu aptaujai varētu būt nozīme. HANS un ķivere kopā iegādājami pat zem 500 eiro robežas, un laiki, kad šis process maksāja tūkstošus, ir beigušies.

Interesanti, ka starpsezonā dzirdama izteiktāka vēlme sportistiem startēt LAF Krosa komisijas kausā. Braucēju plāni atšķiras – citam plānos tikai kausa izcīņa, citam KKK ziemas posmi būs kā treniņš pirms debijas čempionātā, cits mēģinās abas programmas – gan kausu, gan čempionātu. Šobrīd dzirdēts, ka uz kausa sezonu gatavojas vairāki folkreisa braucēji, arī no līderu gala.

Uzvārdi pašlaik apzināti netiek saukti, jo vairāk konkrētības būs laikā, kad sāksies licenču izņemšanas kampaņas – pirms ziemas sezonas un pirms Latvijas autokrosa un rallijkrosa čempionātu sākuma pavasarī.

Atgriežoties pie autokrosa čempionāta klasēm, pozitīvu sajūtu rada Open 2500. Nav dzirdēts par izteiktiem zaudējumiem līdzšinējā dalībnieku sastāvā. Tikmēr jaunu BMW gatavo folkreisa Klasiku braucējs Ģirts Ķilpe, treniņsacīkstes pirms krosa rallijkrosā aizvadījis Armands Pārupe, dzirdēti arī citi potenciālie papildinājumi. Ņemot vērā Open 2500 skatāmību un intrigu jau šogad, pašlaik sajūta par šo ieskaiti ir patīkama.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv

     [+] [-]

, 2017-11-22 13:27, pirms 6 gadiem
Autokross mūsu valstī ir miris jau pirms 10 gadiem. Tie kas tue piedalās brauc hobija pēc un ja pietiek līdzekļu. Diemžēl tas tā ir. Skumji

     [+] [-]

, 2017-11-22 14:45, pirms 6 gadiem
Un tas ir tikai normāli, ka tehniskie sporta veidi ir kā hobijs.

     [+] [-]

, 2017-11-22 16:26, pirms 6 gadiem
koks rakstīja: Autokross mūsu valstī ir miris jau pirms 10 gadiem. Tie kas tue piedalās brauc hobija pēc un ja pietiek līdzekļu. Diemžēl tas tā ir. Skumji
šķiet pirms 20