Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

F1 pilotam Strollam bija pozitīvs Covid-19 tests, kas tika noklusēts

F1 pilotam Strollam bija pozitīvs Covid-19 tests, kas tika noklusēts
Lenss Strolls. Foto: Racing Point

"Formula 1" pilots Lenss Strolls pirms divām nedēļām nepiedalījās Eifela "Grand Prix" izcīņā Vācijā, kas toreiz tika skaidrots ar sliktu pašsajūtu. Tagad Strolls atklājis, ka viņam bija konstatēts Covid-19, no kura viņš paspējis izveseļoties pirms šajā nedēļas nogalē gaidāmā Portugāles posma.

Par Lensa Strolla nestartēšanu Vācijas posmā tika paziņots sestdien, desmitajā oktobrī, īsi pirms kvalifikācijas sacensību sākuma. Viņa vietā sacensībās piedalījās Vācijas sportists Niko Hilkenbergs, kamēr Strolla nestartēšanu komanda skaidroja ar sliktu pašsajūtu. Viņa komandas "Racing Point" pārstāvis publiski norādīja, ka Strolla apslimšana nav saistīta ar Covid-19, lai gan netika noliegts, ka viņam ir gripai atbilstoši simptomi un problēmas ar vēderu, kas abi ir oficiāli norādīti simptomi Covid-19 infekcijai.

Strolls tagad apliecinājis, ka viņš tajā nedēļas nogalē veica Covid-19 testu pēc atgriešanās mājās un saņēma pozitīvu rezultātu pēc sacensību beigām. Kanādas sportists norādīja, ka slimības simptomus nav izjutis īpaši smagi. Šīs nedēļas sākumā viņam atkal veiktas pārbaudes, kas sniegušas negatīvu rezultātu, Strolls pats norādījis, ka jūtas ļoti labi un ir gatavs nedēļas nogalē paredzētajam Portugāles posmam.

"Racing Point" pirms divām nedēļām neziņoja par Strollu sacensību organizatoriem kā potenciālu Covid-19 saslimšanas gadījumu. Komanda šonedēļ to skaidro ar to, ka ārsts neuzskatīja Strolla simptomus par saistītiem ar Covid-19 un nerekomendēja veikt analīzes. Attiecīgi "Racing Point" neuzskata, ka tobrīd būtu bijusi prasība par situāciju ziņot FIA.

Britu medijs BBC vēsta, ka ar vīrusu saslimis arī Strolla tēvs Lorenss, kurš ir komandas īpašnieks. Arī viņam pozitīvs tests tika veikts 11. oktobrī, tiesa, Lorenss nebija kopā ar komandu gan Vācijā, gan iepriekš Krievijas posmā.

FIA norādījusi, ka pret "Racing Point" netiek gatavotas sankcijas, jo netiek uzskatīts, ka būtu pārkāpts Covid-19 protokols, kurā gan komandām ir pienākums ziņot gan par pozitīvu Covid-19 testu, gan slimības simptomu parādīšanos.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...