Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Sportisti aktīvi gatavojas pēdējam FMX Latvijas "Grand Prix"

Sportisti aktīvi gatavojas pēdējam FMX Latvijas "Grand Prix"
Libors Podmols
Foto: no sportista personiskā arhīva

Šogad 26. oktobrī Rīgā notiks Motofrīstaila Pasaules čempionāta Latvijas Grand Prix, kas septiņus gadus pēc kārtas ir priecējis Latvijas motosporta līdzjutējus un adrenalīna cienītājus, kā arī plaši nesis Latvijas un Rīgas vārdu pasaulē. Ņemot vērā, ka čempionātā ir bijis divu mēnešu pārtraukums un līdz čempionāta beigām ir tikai trīs posmi, sportisti ļoti aktīvi gatavojas šīm sacensībām. Šogad Arēnā Rīga būs redzams arī mūsu pašu Mārtiņš Aleksandrovičs, kurš nolēmis piedalīties Whip lēcienu sacensībās, kas notiks pirms Latvijas Grand Prix fināla.

Arēnā Rīga 26. oktobrī uz starta stāsies desmit motofrīstaila sportisti no sešām pasaules valstīm. Viens no lielākajiem pārsteigumiem Latvijas līdzjutējiem un pasaules čempionāta dalībniekiem būs austrālietis Robs Adelbergs, kurš pēc trīs gadu pārtraukuma atkal ir nolēmis izmēģināt savus spēkus šajā čempionātā. Viņš viennozīmīgi ir jāmin arī starp iespējamajiem pretendentiem uz uzvaru Rīgā, jo šīs sezona viņam ir viena no labākajām. Jāpiemin, ka Adelbergs šogad izcīnīja uzvaru Red Bull X-Fighters Glen Helenā. Līdz ar Latvijas Grand Prix motofrīstaila apritē atgriezīsies arī francūzis Braiss Izzo, kurš traumas dēļ bija spiests izlaist trīs mēnešus.

Neoficiāla informācija liecina, ka īpašus trikus Latvijas Grand Prix ir sagatavojuši abi čempionāta līderi – latviešu publikas favorīts, čehs Libors Podmols un francūzis Deivids Rinaldo. Tas, protams, nav nekāds pārsteigums, jo abiem sportistiem ir svarīgs katrs čempionāta punkts un tos var nopelnīt tikai ar jauniem trikiem vai to kombinācijām pārsteidzot žūriju un skatītājus.

Arī šogad visiem motofrīstaila faniem būs iespēja tieši kontaktēt ar sportistiem. Pirms un pēc sacensībām Arēna Rīga foajē notiks autogrāfu sesijas, bet visu nakti klubā Mad House notiks Red Bull rīkotā FMX Latvijas Grand Prix ballīte, kurā kā jau vienmēr piedalīsies arī paši sportisti.

Šobrīd jau ir skaidrs, ka 2014. gadā Pasaules čempionāta sacensības motofrīstailā Latvijā nenotiks. Par 2015. gadu pagaidām informācijas nav, tapēc visi tiek aicināti uz Arēnu „Rīga”, lai iespējams pēdējo reizi klātienē Rīgā skatītu šo grandiozo pasākumu.

Latvijas Grand Prix 2013. gada 26. oktobrī, pulksten 19:00 Arēnā Rīgā notiks, pateicoties Rīgas Domes, LDZ Infrastruktūra, Felix Holding, Witraktor, CT Noma un Red Bull atbalstam. Plašāku informāciju par FMX Latvijas Grand Prix iespējams atrast FMX Latvija, Night of the Jumps, kā arī NIGHT of the JUMPs - Freestyle Motocross

Biļetes uz 2013. gada motofrīstaila Pasaules čempionāta Latvijas Grand Prix iespējams iegādāties Biļešu Serviss tirdzniecības vietās un Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU...

Informāciju sagatavoja:
Ģirts Avotiņš, FMX Latvijas Grand Prix preses sekretārs


, 2013-10-22 20:09, pirms 10 gadiem
Alex tik uz whipiem ticis ,vareeja jau iemeegjinaat speekus arii sachos ar triku raadiishanu
, 2013-10-23 08:39, pirms 10 gadiem
Nav vēl triku programma konkurētspējīga, lai tik slīpē. Vajag tak pa smuko. ....... neviens no mums LV un visā Baltijā tā arī nav FMX pievērsies tur mīzēj nervs konkrēti jānogriež. Respect Alex. :-)
Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.