Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"IndyCar" avāriju piedzīvojušajam Vikensam veikta muguras operācija

"IndyCar" avāriju piedzīvojušajam Vikensam veikta muguras operācija
Roberts Vikenss
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē "IndyCar" sacīkstēs smagu avāriju piedzīvojušajam Robertam Vikensam ir veikta muguras operācija, taču viņa stāvokli ārsti vēl aizvien raksturo kā vidēji smagu, kā arī norāda, ka vēl vairākas operācijas vēl sekos.

Iepriekš jau ziņojām, ka "IndyCar" sezonas 14. posmā notika diezgan šaušalīga avārija, kad, saskrienoties Raiena Hantera-Reja un Roberta Vikensa pilotētajām mašīnām, abas ietriecās trases nožogojumā, bet Vikensa auto tika uzmests gaisā un tikai trases augstais nožogojums paglāba viņu no "izlidošanas" ārpus trases.

Nespējot izvairīties no atlūzām, incidentā tika iesaistīti arī vēl vairāki citi piloti, taču ne Hanteram-Rejam, ne pārējiem nekādas veselības problēmas netika fiksētas, kamēr Roberts Vikenss uzreiz tika nogādāts tuvākajā slimnīcā, kur atklājās, ka viņam ir traumēta mugura, kājas un roka. Tiesa, par savainojumu nopietnību ziņu nebija.

Pašlaik ir kļuvis zināms, ka kanādiešu pilotam ir veikta muguras operācija, kā rezultātā viņam ir nostiprināts mugurkauls, izmantojot titāna stieņus un skrūves. Tiesa, par muguras savainojuma nopietnību pašlaik netiek runāts, taču oficiālajā paziņojumā bija vien minēts, ka pilotu gaida vēl vairākas operācijas – kājām un rokai.

Kopumā Roberta Vikensa stāvoklis tiek raksturots kā vidēji smags, taču stabils.

Atgādināsim, ka 29 gadus vecais Vikenss ir "IndyCar" seriāla debitants, taču kopumā viņam ir diezgan bagātīga pieredze kā formulu sacīkstēs, kur viņš ir kļuvis par pāris seriālu, tai skaitā "Formula Renault 3.5 Series" čempionu, tā arī salonauto sacīkstēs, jo no 2012. līdz 2017. gadam viņš sacentās DTM čempionātā.

Roberta Vikensa un Raiena Hantera-Reja sadursme

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


, 2018-08-22 17:39, pirms 6 gadiem
Šeit var novēlēt tikai veselību! Izveseļošanos!
, 2018-08-22 18:33, pirms 6 gadiem
Ļoti līdzīga avārija tai kurā gāja bojā Dans Veldons. Ciest nevaru ovālu trases, brutālas gaļasmašīnas, lai gan mīlu Indycar seriālu kopumā.
, 2018-08-22 19:10, pirms 6 gadiem
Līdzīga gan. Nu tie ir bīstami, taču indy braucēji ir kā gladiātori. Skumji to teikt, bet tas šo sportu padara par vīrišķīgu. Diemžēl f1 liela daļa brauc bērnu un meiteņu ne veči ar olām.
, 2018-08-22 19:27, pirms 6 gadiem
fire rakstīja: Līdzīga gan. Nu tie ir bīstami, taču indy braucēji ir kā gladiātori. Skumji to teikt, bet tas šo sportu padara par vīrišķīgu. Diemžēl f1 liela daļa brauc bērnu un meiteņu ne veči ar olām.
F1, mēģinot padarīt šīs sacīkstes par "pieejamām visiem" (kas līdz tam nekad tā nav bijis un nevar būt pēc definīcijas), ir aizgājusi pilnīgi pa citu ceļu, es teiktu - viņi mēģina veidot "jauno autosportu", paralēli izdabājot sabiedrībai, kas pieprasa drošu sportu (citādāk nesūta bērnus tajā utt.), intrigas un adrenalīna neesamību kompensējot ar spīdīgiem papīrīšiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
3

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.