Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kristiāns Rihters otrais Rotax Micro/Mini Eiropas finālā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kristiāns Rihters otrais Rotax Micro/Mini Eiropas finālā
Foto: facebook.com/kristians.rihters

Latvijas kartinga braucējs Kristiāns Rihters guva otro vietu Rotax Micro Max un Mini Max Eiropas fināla sacensībās Austrijā, Mini Max klasē.

Sacensības, kuras tiek rīkotas jaunākās paaudzes bērnu Rotax kartu klasēm, Rihteram izdevās lieliski jau kopš pirmajiem apļiem trasē. Kvalifikācijā Kristiāns sasniedza sesto rezultātu, savukārt pēc priekšbraucieniem Rihters bija septītais. Lieliskā cīņā priekšfinālā gūta trešā pozīcija, bet vislabāk veicās finālā – otrā vieta, līdz pat finišam sīvi spēkojoties par uzvaru. Finišā uzvarētājam Georgam Kēsam Rihters piekāpās tikai par 0,4 sekundēm.

Mini Max klasē startēja arī Gustavs Māliņš, kurš pēc rezervētas kvalifikācijas (27. vieta) un priekšbraucieniem (summā 26. vieta) bija lielisks priekšfinālā – sestā pozīcija. Fināls mazāk veiksmīgs – 18. pozīcija, kas gan ir atzīstams sniegums 42 dalībnieku konkurencē.

Micro Max klasē startēja Arturs Norberts Jansons un Matīss Maļinovskis. Jansons guva 31. pozīciju finālā, pirms tam izceļoties ar lielisku otro vietu pēdējās cerības braucienā un 22. pozīciju priekšfinālā. Maļinovskim vājāka sacīkste – pēc priekšbraucieniem 45 dalībnieku konkurencē 36. vieta, pēdējās cerības braucienā – 14. pozīcija, ar ko bija par maz, lai tiktu priekšfinālā un finālā.

Izmantotie resursi:
LATVIJAS AUTOMOBIĻU FEDERĀCIJA