Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Baumanis debitēs SuperCar, Nitišs turpina cīņu par medaļu

Baumanis debitēs SuperCar, Nitišs turpina cīņu par medaļu
Jānis Baumanis
Foto: Rihards Baumanis

Nedēļas nogalē turpināsies pasaules rallijkrosa čempionāts – Lielbritānijā tiks aizvadīts ceturtais posms. Lidenhilas trasē SuperCar ieskaitē sezonu turpinās Reinis Nitišs, bet debiju piedzīvos arī Jānis Baumanis.

Nitiša sezonas sākums bijis kā pa celmiem – sarežģīti posmi, veiksmes un neveiksmes. Tomēr labā ziņa – rezultātā trijos posmos sasniegti divi pjedestāli. Punktu izteiksmē gan pašlaik sestā vieta, nepalīdzēja arī par pusfināla avāriju ar Štolu tiesnešu atņemtie pieci punkti (lai gan – labi, ka tikai šāds lēmums, varēja būt daudz sliktāk). Pēc īpatnēja sezonas sākuma jāatrod stabilitāte – ātrums un prātīgums Reinim nav pazudis.

Lielā intriga šobrīd ir Jāņa Baumaņa debija SuperCar klasē Hansen Talent Development komandas sastāvā ar Peugeot 208 WRX automašīnu. Pērnā gada Hansen komandas automašīna ar šā gada uzlabojumiem būs gana spēcīgs automobilis iespaidu gūšanai. Pašlaik gan Baumanim īpaši mērķi nav uzstādīti, kas arī nav slikti – tā tik trūka, ja kāds un viņš pats no sevis prasītu, piemēram, finālu vai, „pa latvisko”, Nitiša uzveikšanu.

SuperCar klasē 29 pieteikumi. Kolorītākie tēli vēl bez pasaules čempionāta pamatsastāva braucējiem ir vairāki mājinieki, no kuriem zināmākie ir arī Latvijā startējušais rallija braucējs Gajs Vilkss un BTCC bijušais čempions un rallijkrosa komentētājs angļu versijā Endrju Džordans. Lidenhilā vēl bez SuperCar arī Eiropas čempionāta posms TouringCar un nākamā RX Lites sacīkste.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv


, 2015-05-22 14:02, pirms 9 gadiem
Izcili jaunumi, būs interesanti
, 2015-05-22 14:42, pirms 9 gadiem
Biļetes kabatā...7dien jabrauc atbalstīt Reinis&Jānis
Foto: Fantic Racing

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.