Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanis un Nitišs starp desmit ātrākajiem Portugālē

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanis un Nitišs starp desmit ātrākajiem Portugālē
Jānis Baumanis
Foto: Baumanis Motorsport

Šodien Portugālē noslēgusies pasaules rallijkrosa čempionāta posma pirmā diena, kurā aizvadītas divas kvalifikācijas kārtas. Jānis Baumanis un Reinis Nitišs šobrīd starp desmit ātrākajiem.

Sezonas otrajā posmā "Supercar" klasē startē 22 sportisti, starp tiem arī abi latviešu braucēji. "Stard" vienību pārstāvošais Jānis Baumanis ("Ford Fiesta") pirmajā kvalifikācijā sasniedza augsto ceturto rezultātu kopējā ieskaitē, bet otrajā kvalifikācijā bija 11. ātrākais, kas pirmās dienas izskaņā viņam ļauj ieņemt astoto pozīciju.

Tikmēr "EKS" komandas braucējs Reinis Nitišs ("Audi A1") pirmo kvalifikācijas kārtu noslēdza 14. pozīcijā, bet otrajā izrādījās ātrāks un ierindojās astotajā vietā, kā rezultātā dienas izskaņā viņš ir desmitais. Abos braucienos Baumanis startā nebija tik ātrs kā varētu gribēt.

Provizoriski tas abiem latviešiem ļautu iekļūt pusfinālā, bet priekšā vēl divas kvalifikācijas kārtas, kas notiks svētdien.

Ātrākie šodien bija "PSRS Volkswagen Sweden" komandas braucēji. Johans Kristofersons sasniedza labākos rezultātus abās kvalifikācijās un pašlaik ir līderis, kamēr Peters Solbergs abas reizes bija otrais ātrākais, un arī dienas izskaņā viņam otrā vieta.

Portugālē startē arī Eiropas čempionāts "Super1600" klasē, kur uz starta stājies "Volland Racing" vienības pārstāvis Artis Baumanis ("Škoda Fabia"). Viņš pirmajās divās kvalifikācijās bija piektais un sestais, rezultātā ieņemot sesto pozīciju. Līderis šajā klasē ir soms Jusi-Peteri Lepihalme no "Set Promotion" komandas.

Rezultāti pēc 2. kvalifikācijas "Supercar" klasē

VietaPilots
1.Johans KristofersonsVolkswagen
2.Peters SolbergsVolkswagen
3.Sebastjēns LēbsPeugeot
4.Kevins ĒriksonsFord
5.Matiass EkstromsAudi
6.Kevins HansensPeugeot
7.Timurs TimerzjanovsFord
8.Jānis BaumanisFord
9.Timo ŠaidersSeat
10.Reinis NitišsAudi
11.Timijs HansensPeugeot
12.Niklass GronholmsFord
13.Tomass HeikinensAudi
14.Gajs VilkssVolkswagen
15.Kens BloksFord
16.Žans-Baptiste DubūrsPeugeot
17.Renē MinihsSeat
18.Martins KačmarskisFord
19."Csucsu"Kia
20.Andreass BakerudsFord
21.Greguārs DemustjēPeugeot
22.Žoakims SantossFord