Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

F1 sacīkšu uzvarētājs Bergers kļūst par DTM jauno vadītāju

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 sacīkšu uzvarētājs Bergers kļūst par DTM jauno vadītāju
Gerhards Bergers
Foto: dtm.com

Bijušais austriešu autosportists Gerhards Bergers, kurš savulaik bija viens no Formula 1 vadošajiem pilotiem, kļuvis par Vācijas salonautomobiļu čempionāta (DTM) jauno vadītāju. Bergera viens no galvenajiem uzdevumiem būs rūpēties par DTM čempionāta pievilcību turpmāko gadu laikā.

Lai gan vēl pavisam nesen Bergers atklāti noliedza, ka varētu uzņemties šo lomu, jo ikdienā nodarbojas ar biznesu un ir gana aizņemts ar to, otrdien tika paziņots, ka kādreizējais "Ferrari" un "McLaren" komandu pilots iecelts par jauno "Die Internationale Tourenwagen Rennen" (ITR) priekšsēdētāju. Tā ir organizācija, kas pārvalda DTM čempionātu.

"Savu karjeru es sāku salonmašīnu sacīkstēs un vienmēr ar lielu interesi esmu sekojis līdzi DTM," stāsta Bergers, kurš bijis arī F1 komandas "Toro Rosso" vadītājs. "DTM ir augstākās klases produkts, kur valda neatkarīgi un spēcīgi noteikumi, startē lieli ražotāji, iesaistīti labākie sponsori, mums ir svarīga sadarbība starptautiskā līmenī un daudz līdzjutēju. Šis ir labs sākuma punkts, ar lielu potenciālu nākotnē."

ITR priekšsēdētāja amatā viņš nomaina DTM čempionāta izveidotāju Hansu Verneru Aufrehtu. Tāpat no DTM valdes atkāpušies Hanss-Jirgens Abts un Valters Mertess.

Šogad DTM čempionātā sākas jauna ēra, jo visas trīs tajā iesaistītās automobiļu rūpnīcas ("BMW", "Mercedes" un "Audi") startēs ar mašīnām, kas būvētas atbilstoši jaunajiem tehniskajiem noteikumiem. "Audi" savu jauno DTM spēkratu jau prezentējusi, bet "BMW" un "Mercedes" to darīs tuvākajā laikā.

DTM tiek uzskatīts par vienu no pasaules prestižākajiem autosporta čempionātiem savā klasē, konkurējot pat ar FIA pasaules salonautomobiļu čempionātu. Pērn par DTM čempionu kļuva vācietis Marko Vitmans no "BMW Team RMG" komandas, bet jaunā sezona startēs 6. un 7. maijā Hokenheimas trasē. Posmi šogad notiks ne tikai Vācijā, bet arī Ungārijā, Krievijā, Nīderlandē un Austrijā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-03-22 09:02, pirms 7 gadiem
Drīzāk FIA WTCC knapi tur līdzi DTM!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 10:44, pirms 7 gadiem
autrs gan ir smagās auzās iebraucis, jo salīdzināt sērijveida čempionātu FIA WTCC ar prototipu čempionātu DTM ir tas pats, kas salīdzināt traktoru ar kosmosa kuģi Space Shuttle.
DTM ir tiešais konkurents japāņu super car, un reāls konkurents F1, jo ar atsevišķiem izņēmumiem F1 var sapņot par DTM apmeklētību, mārketingu, weekenda aizpildījumu, jo DTM satelīseriāli ir F3 euroseries, Porsche Cup.
Starp citu, FIA 1995.gadā nopirka DTM (Meisterschaft, tāpēc tagad ir Masters), kurš FIA stulbuma dēļ bankrotēja 1996.gadā. Un lai atkratītos no FIA ietekmes, pragmatiskie vācieši startē ar prototipiem, tāpēc FIA nav iespējams nekādā veidā ietekmēt seriālu, līdzīgi kā tas ir ar NASCAR.
FIA WTCC ir viszemākais pakāpiens profesionālajās salonauto sacīkstēs.