Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pēc "tukšās" sezonas skijorings atgriežas sacensību kalendārā

Pēc "tukšās" sezonas skijorings atgriežas sacensību kalendārā
Foto: skijorings.lv

Jau šo svētdien, 25. janvārī Ērgļu novada Liepkalnē pēc teju divu gadu ilga pārtraukuma sporta draugus atkal priecēs Latvijas kauss skijoringā, aizvadot šī sacīkšu seriāla pirmo, atklāšanas posmu. Uzsaukums visiem motosporta cienītājiem – skijorings atkal ir dzīvs!

Pērn nestabilie laika apstākļi tā arī nenodrošināja pietiekamu sniega daudzumu sacensībām, liekot 2014. gadu dēvēt par "tukšo" sezonu. Tamdēļ tagad, sniega segai sasniedzot optimālo līmeni, ne mirkli nekavējoties, izklīdušie "bārabērni" jāsauc atpakaļ mājās - tradicionāli vecajā vietā Liepkalnē, kur gandrīz visus iepriekšējos gadus norisinājies pirmais posms.

Latvijas Motosporta federācija, Skijoringa komisija un tās jaunais vadītājs, pieckārtējais pasaules čempions blakusvāģu krosā Artis Rasmanis aicina piedalīties ikvienu motosportistu, jo 25. janvāri tiks aizvadītas tradicionālās cīņas skijoringā, ziemas krosā un kvadru braucienos. Un, ja kādam vēl īsti neticas, ka sniega kārta ir pietiekama, tad jāpiebilst, ka plānotajā norises vietā reljefaino apvidu papildina kārtīgi ziemas apstākļi.

„Aizvakar kopā ar galveno tiesnesi Jāni Bauni bijām inspektēt trasi un tā par 98% ir gatava. Korekcijas bija tikai finiša līkumiem. Sniegs ir un trase sagatavota - viss sakārtots, lai pēc ilgāka pārtraukuma skijoringa sacensības atkal tiktu rīkotas klasiskajā izpratnē – sniegā nevis uz ledus. Skijorings ir dzīvs un ar tradīcijām atgriežas Liepkalnē. Ja kādam Kurzemes galā vai Rīgā grūti noticēt, ka sniega ir pietiekami daudz, tad tur tiešām var aizbraukt un noskatīties pasākumu īstenos ziemas apstākļos, jo sniega vaļņi ceļa malā sniedzas pāri pus metram. No komisijas puses viss ir gatavs, tādēļ aicinām sportistus kārtot licences un piedalīties – mēs viņus gaidām!” tuvojoties pirmajam posmam, uzsver jaunais Skijoringa komisijas vadītājs Artis Rasmanis.

Šīs sacensības sniegs iespēju pavadīt dienu kopā ar visu ģimeni, jo posms notiks Ērgļu novadā, Sausnējas pagasta apdzīvotā vietā „Sidrabiņi” un tieši blakus trasei ir liels aploks, kurā ganās savvaļas zirgi - tauri. Arī komisijas vadītājs atzina, ka skats uz šiem nedaudz mežonīgajiem un ar garo spalvu apveltītajiem zirgiem, kas brien pa biezo sniegu, ir iespaidīgs, papildinot jau tā patīkamās skijoringa emocijas. Tie ir miermīlīgi un labprāt pienāk pie žoga iepazīties ar viesiem, tādēļ sportisti un līdzjutēji, kas plāno braukt ar ģimeni, var droši ņemt līdzi bērnus, jo tā būs iespēja vērot skijoringa motokrosu un skaistas ainavas, sastapt zirgu ciltstēvus un labi pavadīt laiku trases apvidū.

Sportistiem papildus informācija, ka gadījumā, ja šīs Latvijas Kausa pirmā posma sacensības laikapatākļu dēļ šogad būs pirmās un pēdējās, tad šis posms automātiski tiks vērtēts Latvijas čempionāta ieskaitē. Sacensību nolikums un visa pārējā nepieciešamā informācija sportistiem pieejama Aktuāli - LaMSF un skijorings.lv - Ziņas

     [+] [-]

, 2015-01-22 12:16, pirms 9 gadiem
Bish muldeeshana. Pagaajssezon bij pat 5 gonkas, ja LAMSF bij tik leeni, tad vinjiem tukshaa sezona. Un 1.gonka shogad jau 24.01., Leedmanee. Skijorings un Motokross | Motolama