Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Open 4500 klases situācija nav spoža

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Open 4500 klases situācija nav spoža
Jānis Veģeris
Foto: Gatis Krastiņš

Starpsezonā viens no lielajiem risināmajiem jautājumiem ir, ko iesākt ar Open 4500 klasi, kura pirms gada pretendēja uz čempionāta statusu, taču neizpildīja LAF Krosa komisijas nosacījumus par sportistu skaitu. Situācija čempionātā nākamajam gadam tiek saglabāta līdzīga. Tikmēr Krosa komisijas kausā klasei tiks uzsākta atsevišķa kopvērtējuma ieskaite.

Open 4500 klase, kuras spilgtākie pārstāvji šogad bija Jānis Veģeris, Armands Plūme, atsevišķos gadījumos arī Nils Bernāns un citi, pirms šīs sezonas neizpildīja astoņu izņemtu sportistu licenču nosacījumu, paliekot bez Latvijas čempionāta ieskaites. Taču klase netika izsvītrota un tā piedalījās dažos Latvijas autokrosa čempionāta posmos, sarūpējot dažu labu spilgtu momentu.

Līdzīgi uzstādījumu arī šogad: ja ir astoņi licencēti sportisti, klase var trāpīt par čempionāta statusā. Ja tas neizdosies, jaudīgo auto braucēji varēs stāties uz starta čempionāta posmos kausa izcīņas statusā.

Arī LAF Krosa komisijas kausa izcīņā Open 4500 klase varēs piedalīties, taču atsevišķā ieskaitē, savā vērtējumā. Ja sacīkstē klasē būs vairāk nekā viens braucējs, tā startēs atsevišķi. Ja viens, tad kopā ar pārējiem dalībniekiem, taču ārpus ieskaites.

Gaidāmā sezona LAF Krosa komisijas kausā varētu būt negaidīti aizraujoša, jo ceļu uz šo ieskaiti uzsākuši vairāki folkreisa braucēji un čempionātā līdz šim nestartējuši dalībnieki.

Open 4500 sastāvs gan šobrīd grūti prognozējams. Par klases iespējām startēt nākamajā sezonā aktīvi līdz šim cīnās Jānis Veģeris. Tikmēr Armands Plūme savu auto izjaucis un runā, ka viņš gatavojas startam Open 2500 klasē. Gatavību startēt atkārtoti izteicis smiltenietis Edgars Krūmiņš. Viņš jau šogad gribēja debitēt krosā, taču dažas dienas pirms čempionāta sākuma piedzīvotais motora defekts iznīcināja 16 gadus vecā braucēja sezonu.

Skaidrs, ka klases situācija nav spoža un visām pusēm jāmeklē kompromisi, lai cīnītājus nepazaudētu pavisam, cerībā, ka klases kustība iedrošinās citus braucējus. Tajā pašā laikā fakts, ka šī ir krosa jaudīgākā salonauto klase Latvijā, ir vienīgais arguments, kāpēc netiek pārvilkta svītra šai kategorijai.

Tāpat šis ir arī kārtējais Latvijas autokrosa vēstures piemērs, kad starpsezonas apņēmība nesaskan ar dalībnieku skaitu pirmā posma starta laukumā. Pērn decembrī uz papīra tika uzrakstīti vairāk nekā desmit klases braucēju uzvārdi. Tomēr sezonā rezultātu tabulā varējām ierakstīt tikai dažus. Absolūti sumināmi ir Veģeris, Plūme, Bernāns un citi, kuri izbrauca vai centās izbraukt šajās cīņās. Jāmeklē pārējie.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv