Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Fedorenko izcīna pirmo uzvaru "Openkart" Attīstības līgā

Juris Grīns
Juris Grīns

Fedorenko izcīna pirmo uzvaru "Openkart" Attīstības līgā
Foto: openkart.lv

Ceturtdienā, 20.oktobrī pēc gandrīz astoņu mēnešu pārtraukuma Openkart seriāls ar Attīstības līgu atgriezās "Ātruma cilts" kartinga trasē. Šoreiz sacīkstē piedalījās 20 braucēju, starp kuriem labākais Jurijs Fedorenko - viņam pirmā uzvara Attīstības līgā. Otrā un trešā vieta attiecīgi Artūram Freimanim un Dzintaram Raitam, kuri kā pierasts ļoti ātri šajā trasē. Ar savi ātrumu pārsteidza viens no sezonas labākajiem debitantiem Artūrs Vīķis, kurš spēja uzrādīt sacīkstes trešo labāko apļa laiku un ierindojās augstajā ceturtajā vietā tikai 0,05 sekundes zaudējot Dzintaram.

Ar trim no sešiem kartiem ātrāko laiku, tostarp arī sacīkstes labāko apļa laiku 21,33 sekundes, uzrādīja Artūrs Freimanis, tomēr Jurijam laiki bija pavisam nedaudz, bet vienmērīgāki un tieši ar pēdējo kartu Nr.9 Fedorenko izrāva uzvaru un bija ar šo kartu ātrākais no visiem. Pa vienam ātrākajam laikam arī Renāram Paideram un Jānim Čudovam. Jānis divreiz bija otrais, reizi ceturtais, bet nedaudz nepaveicās pirmajā braucienā, kad nācās braukt ar pilnīgi aukstu nr4 un ne visai labi izdevās saprasties ar nr.9.

Paiders izcīnīja piekto vietu, aiz viņa Reinis Melngailis, kurš pirmo sacīkstes daļu turējās vadībā. Jāni Čudovs finišēja septītais, priekšā Ernijam Biteniekam, Gatim Bergmanim un Gatim Vītolam, kurš noslēdza pirmo desmitnieku. Vismaz reizi pirmajā trijniekā ar kādu no kartiem spēja iebraukt astoņi braucēji, bez jau minētajiem Freimaņa, Fedorenko, Čudova un Paidera, arī A.Vīķis, Vītols, Raits un Melngailis.

Jurijam Fedorenko un Dzintaram Raitam šis bija otrais pjedestāls Attīstības līgā, bet Artūrs Freimanis atkārtoja Kristapa Grīnieka rekordu un jau sesto reizi kāpa uz goda pjedestāla. Fedorenko kļuva par 21.Attīstības līgas sacīkstes uzvarētāju 26 sacīkstēs, kas notikušas kopš šī koncepta ieviešanas 2014.gada martā.

Jau pēc nedēļas 27.oktobrī šajā pašā trasē un pēc tāda paša formāta jau notiks Openkart čempionāta 15.posms, kurā jau būs lielāks dalībnieku skaits un brauks visi labākie.

Pieteikšanās sacīkstei šeit: Openkart - amatieru kartinga sacensības

Attīstības līgas 9. posma rezultātu "Top 10"

VietaBraucējsAtstatums
1Jurijs Fedorenko-
2Artūrs Freimanis+0.17
3Dzintars Raits+0.65
4Artūrs Vīķis+0.70
5Renārs Paiders+0.81
6Reinis Melngailis+0.99
7Jānis Čudovs+1.05
8Ernests Bitenieks+1.34
9Gatis Bergmanis+1.38
10Gatis Vītols+1.46

Izmantotie resursi:
Openkart - amatieru kartinga sacensības