Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Bijušais F1 pilots Gloks Hokenheimas lietū izcīna pirmo DTM uzvaru

Bijušais F1 pilots Gloks Hokenheimas lietū izcīna pirmo DTM uzvaru
DTM posms Hokenheimā
Foto: dtm.com

Noslēdzošajā DTM čempionāta posmā, kas svētdien norisinājās slapjajā Hokenheimas trasē, pirmo uzvaru karjerā guva bijušais Formula 1 pilots Timo Gloks. Savukārt jau pirms tam čempiona titulu bija nodrošinājis vācu autosportists Miks Rokenfellers no "Audi" komandas "Phoenix Racing".

DTM

Pēdējais sezonas posms izvērtās patiesi dramatisks. Gloks, kurš startē ar BMW automobili, sākotnēji atkrita uz devīto vietu, sadūrās un no trases izstūma komandas biedru Augusto Farfušu, bet jau pēc otrā apļa atradās piektajā vietā. Pirms vadošo braucēju boksu apmeklējumiem Gloks jau bija noķēris līderi Bruno Špengleru, kurš pēc riepām devās 14. aplī. Gloks palika trasē un pitstopu veica 30. aplī, tobrīd nokļustot aiz Roberto Meri. Tomēr jauno spāni viņš ātri apdzina, atgūstot pirmo vietu, ko nosargāja līdz finišam.

Gloka uzvara palīdzēja BMW izcīnīt uzvaru ražotāju ieskaitē, kur aiz viņiem palika "Audi", bet tikai trešo vietu šogad ieņēma "Mercedes". Čempions Rokenfellers šogad uzvarēja divos posmos, vicečempions Farfušs triumfēja trīs sacīkstēs, bet trešās vietas ieguvējs Špenglers var lepoties ar vienu uzvaru. Divas uzvaras šogad Robertam Vikensam, vienu no kurām viņam piešķīra pēc Matiasa Ekstrēma diskvalifikācijas Norisringā, bet pa vienai uzvarai šosezon Gerijam Pafetam un Glokam.

DTM kopvērtējums:

VietaPilotsPunkti
1.Mike Rockenfeller142
2.Augusto Farfus Jr.116
3.Bruno Spengler82
4.Christian Vietoris77
5.Robert Wickens70
6.Gary Paffett69
7.Mattias Ekström68
8.Marco Wittmann49
9.Timo Glock40
10.Timo Scheider37
.........
VietaRažotājsPunkti
1.BMW369
2.Audi347
3.Mercedes266

WEC

Pamatīgs lietus brīvdienās iejaucās arī šosejas izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC) posmā Fudži trasē, Japānā. Sacensībās, kuru norise bija paredzēta sešu stundu garumā, realitātē tika veikti vien 16 apļi, turklāt visi aiz drošības mašīnas. Neskatoties uz to, ka sacīkstes reāli nenotika, par uzvarētājiem tika pasludināti "Toyota" komandas piloti Alekss Vurcs, Kazuki Nakadžima un Nikolā Lapjērs.

Lietus izraisītais haoss WEC posmā Fudži:

NASCAR

Pa to laiku ASV turpinās NASCAR "Sprint Cup Series" čempionāta fināls, kur no desmit izšķirošajiem posmiem aizvadīti jau seši. Talladegas posmā svētdien uzvaru guva Džeimijs Makmarejs, kurš par titulu necīnās, bet kopvērtējumā tagad ļoti sīva cīņa starp vadošajiem braucējiem Džimiju Džonsonu un Metu Kensetu, ko šķir tikai 4 punktu, kamēr turpat aizmugurē seko Kails Bušs, Kevins Hārviks un citi. Četrus posmus pirms sezonas beigām izredzes iegūt titulu saglabā vairums no 13 finālistiem.

NASCAR kopvērtējums:

VietaPilotsPunkti
1.Jimmie Johnson2254
2.Matt Kenseth2250
3.Kyle Busch2228
4.Kevin Harvick2228
5.Jeff Gordon2220
6.Dale Earnhardt Jr.2202
7.Greg Biffle2201
8.Clint Bowyer2197
9.Kurt Busch2193
10.Carl Edwards2186
11.Ryan Newman2182
12.Joey Logano2179
13.Kasey Kahne2153

Ostina Dilona iespaidīgā avārija Talladegā:

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...


Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.