Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Nitišs atgriežas pērn uzvarētajā Hellā

Nitišs atgriežas pērn uzvarētajā Hellā
Foto: Olsbergs MSE.

Šajā nedēļas nogalē Norvēģijā norisināsies Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) astotais posms. Sacensībās startēs arī Reinis Nitišs, kurš tieši Norvēģijā, Hellā, izcīnījis savu līdz šim vienīgo uzvaru Supercar klasē. 2014. gada finālbraucienā jēkabpilietis par 0,988 sekundēm apsteidza norvēģi Peteru Sūlbergu un kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Nitišs uz sacensībām dodas ar 109 punktu bagāžu, kas Pasaules RX kopvērtējumā ļauj ierindoties sestajā vietā.

Rallijkrosa sacensības Norvēģijā šogad atzīmēs jubileju – šī būs piektā reize, kad Hellas trasē norisināsies Eiropas kontinentā notiekošā nozīmīgākā čempionāta posms. 2011. gadā Hella pirmo reizi uzņēma Eiropas rallijkrosa čempionātu, kurā Supercar klasē uzvarēja norvēģis Mats Līsens (Mats Lysen). Kopš tā laika norvēģu rallijkrosa meistari uz Supercar klases goda pjedestāla augstākā pakāpiena vairs nav kāpuši. 2012. gadā uzvaru izcīnīja amerikānis Taners Fosts, 2013. gadā to paveica brits Liams Dorens, savukārt 2014. gadā, kad Hellā sarīkoja pasaules rallijkrosa čempionātu, uzvaru izcīnīja jēkabpilietis Reinis Nitišs.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, rallijkrosa trasē Hellā veikti vizuāli uzlabojumi, tomēr būtiskas pārmaiņas trase nav pieredzējusi – tā ir 1019 metrus gara, ar seguma sadalījumu 63% asfalts / 37% grunts. Braukšana paredzēta pulksteņrādītāja virzienā, bet Joker aplis izvietots pie trases pirmā līkuma – starta/finiša taisnes galā.

Reinis Nitišs Norvēģijā centīsies ne vien uzlabot savu pozīciju Pasaules RX čempionāta kopvērtējumā, bet arī nostiprināt Olsbergs MSE līderpozīciju komandu vērtējumā, kurā Nitiša komandai šobrīd ir par diviem punktiem vairāk kā otrajā vietā esošajai Team Peugeot-Hansen.

“Olsbergs MSE komanda jau kopš ceturtdienas atrodas Hellā, lai paspētu veikt pēdējos sagatavošanās darbus un iejusties sacensību atmosfērā. Kopējais komandas noskaņojums ir ļoti labs. Visam jābūt vislabākajā kārtībā!” pozitīvā noskaņojumā pirms starta ir Reinis Nitišs.

PIEKTDIENA, 21. AUGUSTS:
16:00* 1. kvalifikācijas kārtas starta vietu izloze
SESTDIENA, 22. AUGUSTS:
11:30 Treniņbraucieni
14:00 Supercar 1. un 2. kvalifikācijas kārta
SVĒTDIENA, 23. AUGUSTS:
9:30 Treniņbraucieni
11:00 Supercar 3. kvalifikācijas kārta
12:00 Supercar 4. kvalifikācijas kārta
15:00 Translācijas sākums TV6 un FIA World Rallycross Championship
16:00 Finālbraucieni

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts


Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.