Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Žiguļu Kausa rallija šovā piedalīsies Ivars Vasaraudzis, Elviss Hermanis un Gajs Vilkss

Žiguļu Kausa rallija šovā piedalīsies Ivars Vasaraudzis, Elviss Hermanis un Gajs Vilkss
Ar šādu auto trasē dosies Ivars Vasaraudzis
Foto: Reinis Grīnvalds

Sestdien, 25. jūlijā, Salas novada Biržos notiks “Žiguļu Kauss 2015” sestais posms, kura laikā paredzēts arī “Rallija Šovs”. Skatītājiem atraktīvajā pasākumā piedalīsies Latvijas rallija čempionāta dalībnieks Elviss Hermanis, vairākkārtējais Latvijas rallija čempions Ivars Vasaraudzis, kā arī divkārtējais Lielbritānijas rallija čempions Gajs Vilkss.

Latviešu rallija pilots Elviss Hermanis “Rallija Šovā” piedalīsies ar Mitsubishi Lancer Evolution VIII automašīnu, ar kuru autosportists startē arī Latvijas rallija čempionātā (LRČ). “Rallija Šovā” brauks arī Ivars Vasaraudzis, viņš uz starta izies ar Mitsubishi Lancer Evolution IV automašīnu – to pašu spēkratu, ar kuru, braucot LRČ posmā “Rally Talsi”, Vasaraudzis izcīnīja otro vietu LRC1 ieskaites klasē. Savukārt brits Gajs Vilkss, kurš tikai pirms pāris dienām pieteicās “Žiguļu Kauss 2015” sestajam posmam, “Rallija Šovā” brauks ar “Baltic Motorsport Promotion” sagatavoto Mitsubishi Lancer Evolution VI automašīnu.

Rallija šova dalībnieki:
Elviss Hermanis Latvija Mitsubishi Lancer Evolution VIII
Gajs Vilkss Lielbritānija Mitsubishi Lancer Evolution VI
Ivars Vasaraudzis Latvija Mitsubishi Lancer Evolution IV

“25. jūlijā paredzēts ne tikai Žiguļu Kausa braucieni, bet arī citas aktivitātes – viena no tām būs autogrāfu sesija, kas ieplānota plkst. 16:00 – tajā piedalīsies gan pašmāju spožākās zvaigznes Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, gan pasaules atpazīstamību guvušie ārvalstu viesi. Tāpat, šogad esam paredzējuši vēl vienu jaudīgu aktivitāti – Rallija Šovu, kurā startēs latvieši Elviss Hermanis un Ivars Vasaraudzis. Tāpat Rallija Šovā piedalīsies arī divkārtējais Lielbritānijas rallija čempions Gajs Vilkss, kurš brauks ar Baltic Motorsport Promotion sagatavotu automašīnu. Dalībnieki veiks divas kvalifikācijas kārtas, pēc kurām sekos arī fināls!” par sacensību laikā paredzētajām papildus aktivitātēm informē to rīkotāji.

Atgādināsim, ka “Žiguļu Kauss 2015” sestā posma ieejas kartes iepriekšpārdošanā maksā 5 eiro un tās iespējams iegādāties Jēkabpilī, “Viada” degvielas uzpildes stacijā, Vienības ielā 3 un Rīgā, “Ātruma Cilts” kartinga hallē, Sergeja Eizenšteina ielā 2. Iegādājoties ieejas karti “Viada” degvielas uzpildes stacijā, papildus tiks piešķirta arī “Viada” atlaižu karte, ar kuru būs iespēja iegādāties degvielu par īpaši izdevīgu cenu. Pasākuma dienā ieejas kartes cena – 7 eiro.

Pensionāriem, invalīdiem, kā arī bērniem, kuru augums nepārsniedz 1,50 metrus, ieeja sacensībās būs bez maksas.

“Sacensību apmeklētājus aicinu laicīgi izlemt par ieejas karšu iegādi, tādējādi “nošaujot” uzreiz vairākus zaķus – būsiet rezervējuši sev spilgtām emocijām piepildītu sestdienu, ietaupījuši pāris eiro, kā arī sacensību rītā vairs nebūs jāstāv rindā pēc ieejas kartēm!” iegādāties ieejas kartes pirms došanās uz autotrasi “Baroni” aicina sacensību rīkotāji.

Provizoriskā dienas kārtība:
9:00 Treniņbraucieni
10:30 Atklāšanas parāde
11:00 Žiguļu Kauss – 1. kvalifikācijas kārta
12:15 Žiguļu Kauss – 2. kvalifikācijas kārta
13:30 Žiguļu Kauss – 3. kvalifikācijas kārta
14:35 Rallija Šovs – 1. kvalifikācijas kārta
14:45 Žiguļu Kauss – 4. kvalifikācijas kārta
16:00 Autogrāfu sesija
16:10 Rallija Šovs – 2. kvalifikācijas kārta
16:40 Žiguļu Kauss - pusfināli
Rallija Šovs – finālbrauciens
Žiguļu Kauss – finālbrauciens
17:30 Apbalvošanas ceremonija

Informāciju sagatavoja:
Lelde Nitiša