Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Sanders: "Šoreiz dubļi ieviesa savas korekcijas"

Sanders: "Šoreiz dubļi ieviesa savas korekcijas"
Motokluba "Rodeo" direktors Arvis Sanders.
Foto: ventasbalss.lv

Battery Superkauss Kuldīgas posms ir noslēdzies un šoreiz visiem ir palikusi ideāla pēcgarša. Skatītāji bija apmierināti, neskatoties uz to, ka lietus lija gandrīz nepārtraukti un pārvietoties nācās pa diezgan dziļiem dubļiem, bet tas nekādi nespēja noņemt smaidu no viņu lūpām, kas radās pateicoties sportistu lieliskajam sniegumam un neprognozējamajiem rezultātiem.

Bet pats lieliskākais ir tas, ka arī visas komandas pēc šī posma ir ļoti apmierinātas par paveikto un saka milzum lielu paldies organizatoriem par paveikto darbu trases sagatavošanā. Kuldīgas posmā komandu sniegums ir šāds: Pirmajā vietā ierindojās Rodeo MX Racing Team, aiz sevis atstājot Motosports Elkšņi Racing Team. Godpilnajā trešajā vietā Motokurzeme AP, ceturtajā vietā MX Ādaži Motosports, bet piektajā vietā VV Moto Racing Team. Bet ko par šādu rezultātu un pašām sacensībām saka paši komandu vadītāji?

Āris Guļevskis, VV Moto Racing Team:
''Visi nostartēja iespēju robežās. Vienmēr var labāk, bet tiešām šāds rezultāts bez leģionāru palīdzības ir ļoti labs. Piektā vieta priekš šāda sastāva ir ļoti labi.”

Leons Kozlovskis, MX Ādaži Motosports:
''Ir ļoti labi. Konkurentiem šoreiz nebija ārzemnieku. Beidzot ir redzami patiesie komandu spēki bez pirktajiem igauņiem. Un šādā sastāvā var lieliski cīnīties ar pārējām komandām. Mums šoreiz bija ļoti stabili braucieni. Trase visiem bija vienāda, kam startu izcelt padevās, tie arī principā varēja uzgavilēt, jo trasē bija iebrauktas divas špūres un pa tām tad arī mizoja. Kā izbrauc no špūres, tā brilles pilnas un neko vairs neredz. Nākamreiz centīsimies vēl labāk.”

Kaspars Riters, AP Motokurzeme:
''Ņemot vērā mūsu komandas vājo sastāvu, ir ļoti labs rezultāts, jo visi mūsu vadošie braucēji ir ārā. Šoreiz liels paldies kvadraciklu braucējiem, jo no viņiem pārsvarā arī tie mūsu komandas punkti atnāca. Sūdzēties nevar. Žēl tik ka Rodeo no mums tagad aizmuka, bet Kandavā jau redzēs, kā būs, viss vēl ir priekšā. Trase bija ideāli sagatavota un beidzot arī MX13+ ir gandarīti, jo šoreiz nebija tik slapja trase kā parasti. Savādāk viņiem sanāk vienmēr braukt pa tikko salaistītu trasi. Darbs nenormāls ir bijis ieguldīts, lai savestu trasi tik ideālā stāvoklī.”

Lauris Ermanis, Motosports-Elkšņi Racing Team:
''Labāk, kā domājām. Šoreiz sanāca tā, ka braucēji, uz kuriem likām cerības, nemaz tik labi nenobrauca, bet pārējie sportisti sagādāja lieliskus rezultātus. Ļoti pārsteidzoši augtā līmenī bija organizētas sacensības un trase. Laikam šis posms šogad ir vislabāk organizētais. Uz nākamo gonku gan baigi jāiespringst ar treniņiem, jo Saldus izšķirs visu...”

Arvis Sanders, Rodeo MX Racing Team:
''Negāja īsti viss no rokas, dubļi ieviesa savas korekcijas. Jebkurš šādos apstākļos var izšaut. Dubļos reālos spēkus nav iespējams salīdzināt. Ja šoreiz mums nepalīdzēja kvadri, tad Matīss Karro gan. Paldies viņam, jo šoreiz viņš bija atbraucis speciāli dēļ mums.”

No komandu komentāriem gan jāpiekrīt divām lietām. Pirmkārt, darbs tiešām tika ieguldīts liels šī posma sagatavošanai. Otrkārt, viss dažām komandām izšķirsies Brocēnos, dažām Kandavā, tādēļ nedrīkst laist gar degunu nevienu no šiem abiem posmiem un jābūt par liecinieku šim spraigajam komandu cīniņam. Uz tikšanos trasē.

Izmantotie resursi:
Moto-X: Sākums


Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.