Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Keivo Koivs Brenguļu sāpi izslimojis

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Keivo Koivs Brenguļu sāpi izslimojis
Foto: Autocross.lv

Viena no sāpīgākajām Latvijas autokrosa čempionāta drāmām pirmajā posmā Brenguļos bija igauņu braucēja Keivo Koiva izstāšanās B600 klases finālā. Līdz priekšpēdējam aplim viņš konkurentiem bija neķerams, taču tehnikas problēmas lika zaudēt svarīgāko dienas braucienu – finālu.

Keivo savā Facebook profilā raksta, ka nedēļu pēc zaudējuma beidzot ir atguvis motivāciju doties uz garāžu: “Pirms nedēļas es uzsāku savu astoto sezonu Latvijas autokrosa čempionātā. Pēc aizvadītām sprinta sacensībām Otepē mēs bagijam uzstādījām 750 kub. cm motoru un pārvietojām sēdekli. Bija jūtams, ka bagija aizmugurē ir kaut kas jauns un ļoti jaudīgs, kas radīja iespējas cīnīties līdzvērtīgi ar konkurentiem. Kopumā viss bija lieliski. Es uzvarēju laika kontrolē, visos trijos kvalifikācijas braucienos, pēc kuriem nopelnīju pirmo punktu čempionātā – bonusa punktu par kvalifikācijas summas uzvaru. Apļu laiki bija lieliski – pārliecinoši apļus braucu 32+ sekundēs, kamēr pārējie braucēji netika zem 33 sekundēm. Fināla starts bija labs un pirmo pagriezienu veicu līderpozīcijā. Taču sestā apļa pirmajā pusē pazuda pārnesumi… Izmēģināju dažādas lietas, taču nekas nemainījās. Man bija jāatsakās no līderpozīcijas un jāapstājas. Esmu guvis punktus par sesto vietu pirmajā posmā. Šobrīd varu teikt, ka sarūgtinājums beidzot ir pagājis un parādījušās domas, ka man jāiet uz garāžu un jāsāk smērēt rokas. Plāns ir līdzšinējais – uzvarēt čempionātu! Liels paldies atbalstītājiem, palīgiem, ģimenei un manam nenogurstošajam mehāniķim – tētim! Tiekamies trasē!”

Keivo Koivs Latvijas autokrosa čempionātā debitēja 2011. gadā, un no šā brīža B600 sastāva ir pārliecinoši pieredzējušākais braucējs. 2013. gadā Keivo kļuva par Latvijas čempionāta bronzas medaļnieku, izcīnot savu līdz šim vienīgo uzvaru tā gada Bauskas posmā. 2014. gadā Koivs kļuva par Latvijas vicečempionu, bet vēlāk starti kļuva neregulāri, zuda arī konkurētspēja attiecībā pret tā laika klases līderiem. Šogad igaunis meties cīņā ar jaunu sparu un, neskatoties uz Brenguļu neveiksmi, demonstrētais ātrums būs bīstams latviešiem.

Pēc igauņa izstāšanās uzvaru sasniedza Mikus Neško, kuram šis panākums arī bija emocionāls – panākums seko smagai avārijai pirms nepilna gada Vecpils sacīkstē, pēc kura bagijs bija iznīcināts un sezona beidzās tikko sākusies. Šajā laikā sportists sagatavoja jaunu tehniku, tāpēc tās uzvara jau pirmajā sacīkstē kļuva par labu balvu par paveikto. Uz pjedestāla kāpa arī Lauris Brikainis un Artis Grantiņš.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv