Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Botass pieprasa līgumu uz vismaz divām sezonām

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass pieprasa līgumu uz vismaz divām sezonām
Botass un Hamiltons ir komandas biedri jau otro sezonu
Foto: AP/Scanpix

"Mercedes" pilots Valteri Botass nākotnē vairs nevēlas slēgt līgumu uz vienu sezonu, kā tas ir šobrīd, un nākamo kontraktu grib parakstīt vismaz uz diviem gadiem. Šobrīd aizvien nav zināma somu autosportista komanda 2019. gada sezonai.

"Mercedes" noslēdza līgumu ar Botasu uz 2017. gadu, pēc tam pagarinot to arī uz 2018. gada sezonu. Pērn viņš uzvarēja trīs posmos, bet šogad pagaidām vēl uz pjdestāla augstākā pakāpiena nav kāpis.

Jau tiek baumots, ka Botasa vietu nākamgad varētu ieņemt tagadējais "Red Bull" braucējs Daniels Rikjardo vai kāds no saistībās ar "Mercedes" jau esošajiem sportistiem, piemēram, Estebans Okons. Pats Botass atzīst, ka aizvien pārrunas par līguma pagarināšanu nav sākušās.

"Es gribētu palikt komandā, vēlams ilgtermiņā - tāds ir mans mērķis," saka Botass. "Ja es turpināšu rādīt tādu sniegumu, kādu esmu rādījis līdz šim šajā sezonā, visam vajadzētu būt kārtībā."

F1 kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Botass ir trešais, bet guvis par 37 punktiem mazāk nekā komandas biedrs Lūiss Hamiltons, kurš savukārt atrodas čempionāta vadībā.

Jokojot Botass saka, ka gadījumā, ja "Mercedes" viņam piedāvās līgumu tikai uz 2019. gadu, "vēl būs jāpadomā". 28 gadus vecais sportists neslēpj, ka labprāt gribētu kontraktsaistības uz ilgāku termiņu. Botass arī stāsta, ka nevēlas piedāvājumus no citām vienībām, lai celtu savu vērtību, tāpat viņam esot labas attiecības ar "Mercedes" komandas vadītāju Toto Volfu.

"Mēs daudz sarunājamies," atklāj Botass. "Vienmēr runājam atklāti par manu sniegumu, par mašīnas veiktspēju. Vēl neesam sākuši diskusijas par nākamo gadu, jo uzskatām, ka ir nedaudz pāragri to darīt."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...