Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

EČ Mūsas posmam šobrīd pieteikušies jau trīs Latvijas TouringAX braucēji

EČ Mūsas posmam šobrīd pieteikušies jau trīs Latvijas TouringAX braucēji
Agris Brediks
Publicitātes foto

Sporta komplekss Mūsa izplatījis šā brīža pieteikumu sarakstu Eiropas autokrosa čempionāta otrajam posmam, kas Bauskā norisināsies maija otrajā pusē. Bez jau prognozētajiem bagiju braucējiem sarakstos arī citas labas ziņas – startam salonautomašīnu TouringAX klasē gatavojas trīs Latvijas sportisti: Agris Brediks, Aldis Zēbergs un Lauris Unāms.

Līdzjutēju viedokļi par to, kura ir interesantākā klase EČ ietvaros, allaž dalījušies – vieniem patīk bagiji, citiem salonauto. Šā gada Mūsas posms būs labs kompromiss, jo trim bagiju klasēm (Buggy 1600, SuperBuggy, JuniorBuggy) līdzās pastāvēs divas salonmašīnu grupas – Eiropas TouringAX un Nacionālā klase, kurā tiks sapulcētas priekšpiedziņas automašīnas līdz 2000 kub. cm. Turklāt salonmašīnu vērtību šogad pacels trīs latviešu starts Eiropā.

Kaujā plāno atgriezties Aldis Zēbergs, kurš pērn Mūsas posmu izlaida, bet šogad cītīgi gatavojas maija sacīkstei. Pērn vienīgais mūsējais sarakstos šajā klasē tika atstāts tobrīd krosa debitants Agris Brediks, taču viņa debija nebija veiksmīga, jo jau brīvajos treniņos sacensību apturēja motora defekts. Starp citu, pirms tam piedzīvotais kūlenis Baltijas čempionāta posmā Marijampolē un sekojušais Mūsas defekts bija pēdējās vērā ņemamās neveiksmes Agra krosa karjerā – sekoja stabils sniegums Latvijas un Baltijas čempionātā, kā arī pjedestāls Rallycross Challenge posmā Čehijā.

Lauris Unāms gatavojas debitēt Eiropā ar Subaru Impreza automašīnu. Laurim starptautiskie izaicinājumi nav biedējoši – krosa karjeru viņš sāka pērn ar dalību NEZ rallijkrosa čempionāta posmā Mūsā.

Jāpiebilst, ka arī kopējais pieteikumu skaits Mūsas posmam salonautomašīnu klasē ir vērā ņemams – jau šobrīd sarakstos ir 17 dalībnieki, kas šai klasei ir labs rādītājs. Viss iet pa spirāli – atgriežas laiki, kad šajā klasē toni nosaka Čehijas braucēji – septiņi pieteikumi.

Pašlaik no 24 pieteiktajiem SuperBuggy braucējiem tikai viens Latvijas braucējs – Ervins Grencis. Taču startam gatavojas arī Juris Kuļikovskis. Jānis Boks nav ļāvies kārdinājumam šogad tomēr startēt un sarakstos viņa nav, diez vai arī būs.

Arī Buggy 1600 klasē pieteikti dalībnieki, no kuriem divi Latvijas braucēji – Māris Līcis un Jānis Ščerbickis. Vēl pievienosies Andris Kuļikovskis, vērosim, vai būs vēl kāds (skati pavēršas Intara Grandāna virzienā).

Jāpiebilst, ka dalībnieku pieteikšanās Mūsas posmam par nepaaugstināto dalības maksu turpinās līdz 11. maijam, tāpēc sportistu saraksti kļūs garāki.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv