Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Apstiprināta "BMW" komandas dalība Formula E čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Apstiprināta "BMW" komandas dalība Formula E čempionātā
Foto: fiaformulae.com

Pazīstamā Vācijas autorūpnīca "BMW" kļuvusi par vienu no tiem ražotājiem, kuru dalību, sākot ar 2018. gadu, Formula E čempionātā jau apstiprinājusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

"BMW" šajā čempionātā pārstāvēta jau līdz šim. Vispirms šī rūpnīca kļuva par Formula E oficiālo transporta partneri, tostarp sacīkstēs tiek izmantota elektriska "BMW" markas drošības mašīna, kamēr pērn tika paziņots par sadarbības uzsākšanu ar "Andretti" komandu. Jau tobrīd "BMW" pārstāvji atzina, ka šī sadarbība ilgs vairākus gadus, bet paralēli tiks lemts par savas komandas pieteikšanu čempionātam.

Šobrīd Formula E čempionātā tiek aizvadīta trešā sezona, bet "BMW" ražotāja statusā iesaistīsies sākot ar piekto sezonu, kas startēs 2018. gadā. Februārī savus pieteikumus iesniedza dažādi ražotāji un deviņi jau ir apstiprināti dalībai Formulā E piektajā, sestajā un septītajā sezonā. Pārējie ir "ABT Formel E", "Mahindra", "Renault", "Jaguar Land Rover", "NEXT EV", "Penske Autosport", "Venturi", kā arī "DS Performance". Prognozējams, ka šis saraksts tiks papildināts.

Ražotāju vēlme iesaistīties Formulā E ilgtermiņā liecina par čempionāta augošo popularitāti un stabilitāti. Nosauktās rūpnīcas savu dalību apstiprinājušas uz trim sezonām, tātad līdz 2021. gadam.

Daļēji sacīkšu mašīnas aizvien būs standartizētas. Tās izmantos vienādas šasijas un baterijas, ko no 2018. līdz 2021. gadam piegādās "Spark Technologies" un "McLaren Applied Technologies". Paši ražotāji savukārt veidos unikālus elektriskos dzinējus un citas detaļas.

Šajā Formula E sezonā aizvadīti trīs posmi, kuros visos uzvarējis "Renault e.Dams" komandas pilots Sebastjēns Buemī no Šveices. Nākamās sacensības plānotas 1. aprīlī Meksikas galvaspilsētā Mehiko esošajā "Autódromo Hermanos Rodríguez" trasē, kur norisinās arī Formula 1 posms.

Izmantotie resursi:
Autosport