Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vecpils sacensībās būs jaukta riepu sistēma

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Vecpils sacensībās būs jaukta riepu sistēma
Foto: www.autocross.lv

Vecpils autotrase apstiprinājusi riepu nosacījumus sestdienas LAF Krosa komisijas kausa posmam: treniņi un pirmās divas kvalifikācijas ar bezradžu riepām, atlikušās kvalifikācijas, B fināls un A fināls – ar brīvu riepu izvēli. Sacensību sākuma bezradžu nosacījumi ir ar mērķi taupīt trases segumu.

Vecpils autotrases saimnieks Kaspars Džeriņš skaidro: “Kopumā mēs gribam krosa klasi redzēt ar radzēm. Taču trases segums šobrīd ir tāds, ka radžu riepas ātri izraus zemi, tāpēc šo brīdi gribam atlikt tuvāk sacensību beigām. Tāpēc sacensību sākumā lai kross un folkreiss vēl nedaudz nopulē trases segumu, izveido slideno virsmu. Domāju, ka arī sportiski šāds scenārijs būs interesants gan skatītājiem, gan sportistiem''.

''Vēl viena nianse, kas mūs satrauc – agri izrakta trase audzēs ātrumu arī folkreisam, ko rādīja Brenguļu nakts sacīkste. Savukārt folkreisa izbraukšana ārpus trajektorijas nozīmēs nonākšanu uz ledus lielā ātrumā – tas radīs bīstamus momentus, ko komplektā ar sasalušajiem vaļņiem negribas pārāk piedzīvot. Protams, strādāsim ar trases segumu, sola arī sniegu. Taču mūsu lēmums – ko apstiprina arī galvenais tiesnesis – ir šāds: krosam divas kvalifikācijas bez radzēm. Būs interesanti, gaidām ciemos!”

Atgādināsim, ka šīs sestdienas LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa posms Vecpilī būs ziemas sezonas pēdējā sacīkste, jo 3. martā paredzētais posms Mūsas trasē tehnisku iemeslu dēļ atcelts. Tas nozīmē, ka Folkreisa Ziemas kausa uzvarētājs tiks noskaidrots jau šonedēļ!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv