Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Laipnieks ar hat trick nonāk soļa attālumā no trešā "Openkart" titula

Juris Grīns
Juris Grīns

Laipnieks ar hat trick nonāk soļa attālumā no trešā "Openkart" titula
Sacensību goda pjedestāls. Foto: Openkart.lv

Dominējot visos braucienos, ar pārliecinošu uzvaru slapjos un pēdējos gados septembrim netipiski aukstos aptākļos 13. posmā Sporta kompleksā "Rullītis" Andrejs Laipnieks ir nonācis soļa attālumā no sava trešā Openkart titula.

Vēl saldāku šo pārliecinošo uzvaru dara fakts, ka paralēli notiekošajā SWS Sprint Cup Nacionālajā atlasē Andrejs ar uzvaru abās ieskaitēs ir nonācis pirmajā pozīcijā Pasaules rangā, un tikai viens punkts vēl nepieciešams, lai iegūtu maksimāli iespējamo punktu skaitu. Ko tas nozīmē mums? Andrejs pilnīgi droši kvalificēsies SWS 2020. Pasaules finālam no Pasaules ranga un ar šo nodrošinās Latvijai vēl vienu ceļazīmi uz šo forumu.

Sacīkstē otrajā vietā ierindojās Harijs Cīrulis, bet trešais finišēja Jānis Čudovs. Uzreiz aiz pirmā trijnieka finišēja Norumds Skreija, Rūdolfs Šmits un sestajā vietā Izaicinājuma kausa ieskaites uzvarētājs vārdadienas gaviļnieks Māris Pučeta. Šajā ieskaitē otrais un otro reizi uz pjedestāla Tālis Rožkalns, bet trešais ieskaites līderis Dāvis Zalmans.

90+ Kaspars Ritums vēl joprojām atbilst šīs sezonas ieskaites nosacījumiem un viņam jau sestā uzvara pēc kārtas un devītā sezonā, otrais finišēja Emīls Bērziņš, bet trešais Kristaps Gādmanis, kuram šogad jau trešais pjedestāls. Debitantiem kārtējā uzvara Didzim Grāvītim, otrais Edijs Maļinovskis, bet trešā vieta Katei Drobiševai.

Komandām, pateicoties Laipnieka dominancei un kopā izcīnītiem 7 papildpunktiem, uz uzvaras takas atgriezās "Movers.lv", kopvērtējumā samazinot līderu "3Pera" pārsvaru līdz nieka 2 punktiem. "3Pera" otrie, bet turpat trešājā vietā "Baltie Veterāni", kuri no līderiem šobrīd atpaliek par 12 punktiem.

13. posma rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Kopvērtējums pēc 13. posma: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības