Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanis ar pjedestālu pietuvojas Eiropas čempiontitulam, Nitišs netiek finālā

Krišs Upenieks

Baumanis ar pjedestālu pietuvojas Eiropas čempiontitulam, Nitišs netiek finālā
Reinis Nitišs
Foto: Olsbergs MSE

Spānijā, Barselonas trasē aizvadīts pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posms. Pasaules čempionātā SuperCar klasē Reinis Nitišs sasniedza pusfinālu. Savukārt Eiropas čempionāta Super 1600 klasē Jānis Baumanis guva trešo vietu, ievērojami pietuvojoties Eiropas čempiona titulam.

Super 1600 klasē Baumanis pārliecinoši iekļuva pusfinālā, kvalifikācijas kopvērtējumā gūstot ceturto vietu. Pusfinālu Jānis pārliecinoši uzvarēja, savukārt finālā sasniedza trešo pozīciju. Nedēļas nogales garumā dominēja francūzis Andrea Dibūrs un ungārs Kristians Šžabo, kuri bija priekšā Baumanim arī finālā. Tiesa, Jānis finālā pretendēja pat uzvaru, tomēr neveiksmīgi sakrituši apstākļi Džokera apļa veikšanā lika Baumanim finišēt trešajā vieta.

Ar šo rezultātu ir pietiekami, lai Jānis pēdējā posmā Itālijā būtu pārliecinošs Eiropas čempiona titula favorīts. Pēdējā cīņā Baumanim jāsasniedz pieci punkti, kas nozīmē sasniegtu 12. vietu pēc kvalifikācijas. Tātad, ja latvietis Itālijā kvalificēsies pusfinālam, viņš automātiski kļūs par čempionu. Viņa galvenais konkurents cīņā par titulu šobrīd ir Žšabo un, ja ungārs kvalifikācijā negūs maksimālo punktu skaitu, Baumaņa sasniedzamo punktu uzdevums kļūs vienkāršāks. Vēl uz čempiontitulu pretendē vienīgi Dibūrs – lai Jānis pārspētu francūzi, nepieciešama 13. vieta pēdējā posma kvalifikācijā.

SuperCar klasē Reinis Nitišs aizvadīja kvalitatīvu cīņu un, lai arī ne bez kontaktcīņām un nervus kurinošiem momentiem, Reinis iekļuva pusfinālā. Pusfināla starts izdevās lielisks, tomēr Nitiša mašīna strauji kļuva lēnāka, kā rezultātā nācās palaist garām visus konkurentus – sestā vieta pusfinālā, jāpaliek bez fināla. Uzreiz pēc finiša Reinim un komandai nebija skaidrojuma par ātruma zudumu.

Finālā uzvaru ar izcilām apdzīšanām uzreiz pēc starta guva Peters Solbergs. Panākums lieliski kalpo kā aizsardzības vairogs pret galvenā konkurenta Timija Hansena uzbrukumiem kopvērtējumā cīņā par pasaules čempiona titulu. Aiz Solberga finišēja Johans Kristofersons, kurš par divām sekundes desmitdaļām apsteidza Hansenu.

Nākamais pasaules čempionāta posms norisināsies 3. un 4. oktobrī Turcijā, kur SuperCar klasē plānots ne tikai Nitiša, bet arī Baumaņa starts. Savukārt Super 1600 Eiropas čempionāts noslēgsies 17.-18. oktobrī Itālijā.

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

     [+] [-]

, 2015-09-20 23:04, pirms 9 gadiem
Nedēļas nogales garumā dominēja francūzis Andrea Dibūrs un ungārs Kristians Šžabo, kuri bija priekšā Baumanim arī finālā.
Viņa galvenais konkurents cīņā par titulu šobrīd ir Žšabo un, ja ungārs kvalifikācijā negūs maksimālo punktu skaitu, Baumaņa sasniedzamo punktu uzdevums kļūs vienkāršāks.

Šžabo vai Žšabo...