Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanis pirmo dienu noslēdz 3.vietā, Nitišs desmitais

Baumanis pirmo dienu noslēdz 3.vietā, Nitišs desmitais
Jānis Baumanis
Foto: Rihards Baumanis

Latvijas sportists Jānis Baumanis, kurš startē Eiropas rallijkrosa čempionāta "Super 1600" klasē, Esteringas trasē Vācijā notiekošajās sacensībās pēc pirmās dienas atrodas 3. vietā, kamēr Reinis Nitišs Pasaules rallijkrosa čempioāta SuperCar klasē pēc pirmās dienas ir desmitais.

J. Baumanis, atšķirībā no konkurentiem, Esteringas trasē brauca pirmo reizi, taču jau ar pirmajiem apļiem spēja uzrādīt konkurētspējīgus laikus, un brīvos treniņbraucienus noslēdza 8. vietā.

"Jau pašā sākumā izdevās atrast pareizās trajektorijas un uzņemt labu tempu, taču pirmajos treniņbraucienos pazuda stūres pastiprinātājs, kas traucēja uzrādīt labu laiku. Tehniskās problēmas izdevās novērst desmit minūšu laikā, līdz ar to nākamajos braucienos jau bija jūtams progress," stāsta Jānis Baumanis.

Abos kvalifikācijas braucienos J. Baumanis bija ļoti ātrs un uzrādīja trešos ātrākos laikus braucienos, kas sacensību kopvērtējumā pēc pirmās dienas ļauj viņam ierindoties 3. vietā. Latviešu braucēja mērķis šajā nedēļas nogalē ir uzrādīt pēc iespējas labāku rezultātu, lai turpinātu cīņu par godalgām Eiropas čempionāta kopvērtējumā, taču šī cīņa saasinās ar katru braucienu.

"Esteringas trase ir ļoti interesanta, taču prasa maksimālu koncentrāciju un kļūdas nepiedod − ja kļūdās vienā pagriezienā, tas būtiski ietekmē ātrumu lielā trases daļā un līdz ar to arī rezultātu finišā. Vienlaikus, trase ir ļoti patīkama," stāsta J. Baumanis.

Tikmēr Reinis Nitišs pirmajā braucienā sākotnēji atradās otrajā pozīcijā, cieši sekojot brauciena līderim zviedram Robinam Larssonam, taču trešajā aplī, iebraucot Joker sekcijā, Reinis pieļāva nelielu kļūdu un zaudēja aptuveni pussekundi, kas liedza pacīnīties par uzvaru braucienā. Pirmās kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišs uzrādīja piekto ātrāko laiku.

Arī otrās kvalifikācijas kārtas braucienu Nitišs un viņa konkurenti iesāka piesardzīgi. Brauciena sākumā Nitišs izvirzījās trešajā pozīcijā un sekoja līderiem Timur Timerzyanov un Petter Solberg. Arī šajā braucienā Nitišs diezgan neveiksmīgi veica Joker apli, pēc kura viņa vadītais Ford Fiesta ST atradās aiz lēnāk braucošās Robin Larsson automašīnas, kurai bija pārsista riepa. Tādējādi Nitišs zaudēja ne tikai laiku, bet arī vienu pozīciju, finišā – ceturtais. Otrās kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišs uzrādīja 14. ātrāko laiku.

“Šodien noteikti nebija mana veiksmīgākā diena, jo trasē pieņēmu nepareizus lēmumus. Ja pirmajā braucienā pirms iebraukšanas Joker aplī neizdevās ieņemt trasē pareizu vietu, tad otrajā braucienā neveiksmīga bija ne tikai ieeja, bet arī pozīcija trasē, izbraucot no Joker apļa. Noteikti vairāk jāuzticas tam, ko komanda saka pa radio.
Liels paldies visiem faniem un atbalstītājiem, kuri šeit, Vācijā, ir ļoti lielā skaitā. Darīšu visu, kas manos spēkos, lai jau rīt spētu visus iepriecināt ar savu rezultātu,” optimistiski noskaņots ir Reinis Nitišs.

Pasaules RX Vācijas posma pirmajā dienā Reinis Nitišs ieguva 69 punktus, kas viņam ļauj ierindoties desmitajā vietā. Līderpozīciju šobrīd ieņem Petter Solberg, kurš iekrājis 87 punktus. Otrajā vietā ar 85 punktiem ierindojies Timur Timerzyanov, savukārt trešajā – Mattias Ekström, kuram 82 punkti.

Svētdien sportistiem priekšā vēl divi kvalifikācijas braucieni, kuros tiks noskaidroti 12 pusfinālisti, kas tālāk sacentīsies par vietām uz goda pjedestāla.

Informāciju sagatavoja:
Dzintars Hmieļevskis un Jānis Unbedahts