Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bušs uzvar "Pēdējā varenajā Kolizejā" un iekļūst "play-off"

Juris Miņins
Juris Miņins

Bušs uzvar "Pēdējā varenajā Kolizejā" un iekļūst "play-off"
Foto: AFP/Scanpix

Kurts Bušs vienā no NASCAR rīkoto sacīkšu seriālu īsākajām trasēm, Bristolē, vakardien spēja pārtraukt "lielā trijnieka" dominanci, garantējot sev vietu izslēgšanas mačos.

Kurts Bušs vakardien ir kļuvis par vienu no retajiem NASCAR Kausa izcīņas pilotiem, kuriem ir izdevies iespraukties šīssezonas lielā trijnieka, Kevina Harvika, Kaila Buša un Martina Trueksa, attiecību skaidrošanā, jo viņš svinēja vienu no retajām uzvarām, kas netika sadalītas iepriekš minēto pilotu starpā.

Šīssezonas "Monster Enrrgy Cup Series" 24. posms risinājās Bristoles trasē, kas ir zināma kā otrā īsākā šī seriāla trase, jo viens aplis ir tikai 858 metrus garš un to ieskauj 160 tūkstošu skatītāju ietilpīgas tribīnes, kas ir trešās lielākās starp visiem trekiem un tā tiek saukta par "Pēdējo vareno Kolizeju". Protams, ka šādos apstākļos parādīt labāko sniegumu ir samērā sarežģīti, tāpēc jau pirms paša starta bija zināms, ka sacīkstes būs neprognozējamas.

Tādas tās arī izvērtās, jo par uzvarētāju kļuva Kurts Bušs, kurš uzvarētāja godā nebija bijis kopš 2017. gada Deitonas, t.i., pirmā sezonas posma, t.i., 58 posmus. Kopumā gan jāatzīmē, ka Kurts savulaik sevi bija labi pierādījis kā prasmīgs betona trašu braucējs, tāpēc Bristole bija labākā vieta, kur atgriezties uz uzvaru takas, paralēli nodrošinot vietu izslēgšanas posmu turnīrā.

Savukārt viņa brālim Kailam, kurš kopumā Bristoles trasē ir uzvarējis 21 reizi, septiņas no tām spēcīgākajā NASCAR seriālā, šis posms gan neizvērtās pārāk pozitīvi, jo viņš iekļuva divās avārijās, viena no kurām – ar Martinu Trueksu, un finišu nesasniedza, beigu klasifikācijā ierindojoties 20. vietā.

Aiz Kurta Buša finišēja Kails Larsons un Čeiss Eliots, bet sezonas uzvarām bagātākais pilots Kevins Harviks šoreiz bija desmitajā vietā.

Jāpiebilst, ka NASCAR "Monster Energy Cup Series" sezonas struktūra paredz iedalījumu "regulārajā sezonā" un "izslēgšanas turnīrā". Pirmajā posmā, kas ilgst 26 posmus, visi piloti cīnās kopējā ieskaitē, bet katra posma uzvarētājs, kopumā 16 piloti, saņem automātisko ceļazīmi uz "play-off" posmiem, kas ir deviņi posmi sezonas beigās, sadalīti četros blokos (trīs posmi pa trim sacīkstēm un viens fināls), kur pēc katriem trim posmiem četri vājākie piloti (pēc punktiem), tiek atskaitīti līdz, beigu beigās, pēdējā posmā par titulu sacenšas četri piloti.

Tiesa, ja sezonas laikā uzvarētāju ir mazāk kā 16, izslēgšanas posmu turnīrā tiek labākie pēc gūto punktu skaita, ja vairāk – visus uzvarētājus ranžē pēc uzvaru skaita un punktu skaita.

Jāpiebilst, ka pārējie braucēji, arī tie, kas nekvalificējas izslēgšanas posmiem, turpina piedalīties sacīkstēs un cīnās arī par uzvarām, tiesa, čempiona tituls viņiem iet garām, pat, ja viņi uzvar visos posmos.

Uz šo brīdi ir palikušas vairs tikai divas regulārās sezonas sacīkstes, kuru laikā piloti vēl var cīnīties par "play-off" – Dārlingtonā piloti tiksies 2. septembrī, bet nedēļu vēlāk regulārā sezona tiks noslēgta Indianapolisā.

"NASCAR Monster Energy Cup Series", Kopvērtējums

#PilotsUzvaras/Punkti
1.Kevins Harviks7/970
2.Kails Bušs6/1009
3.Martins Truekss4/849
4.Klints Bovjers2/776
5.Kurts Bušs1/796
6.Džoijs Logano1/768
7.Čeiss Eliots1/697
8.Eriks Džonss1/635
9.Ostins Dilons1/475
10.Raiens Bleinijs733
11.Brets Keslovskis730
12.Kails Larsons729
13.Denijs Hemlins707
14.Ariks Almirola658
15.Džimijs Džonsons604
16.Alekss Boumens572
.........

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja