Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Akadēmijas jaunieši starp līderiem Latvijā un ārvalstīs

Akadēmijas jaunieši starp līderiem Latvijā un ārvalstīs
Ralfs Sirmacis

Vēl tikai divas nedēļas palikušas līdz brīdim, kad Latvijas vadošie jaunie autosportisti sacentīsies OKartes Autosporta Akadēmijas otrajā atlases kārtā Mūsas trasē Bauskā. Jau drīz pēc šīm sacensībām būs zināmi tie jaunieši, kuri sacentīsies lielajā finālā, cīnoties par iespēju nākamo gadu aizvadīt Latvijas rallija čempionātā ar Ford Fiesta R2 automašīnu.

Vairāki OKartes Autosporta Akadēmijas jaunie autosportisti šogad uzrādījuši izcilus rezultātus. Fantastisku sniegumu demonstrē cēsnieks Rūdolfs Bogens – šogad folkreisā viņš uzvarējis ne tikai visas sacensības, bet pat visus braucienus! Lieliski supersprintā startē Kristaps Feldmanis no Rugājiem – jaudīgākajā 4WD+ klasē jaunietis uzvarējis visos trīs aizvadītajos posmos. Starptautiskajā arēnā ar augstiem sasniegumiem izceļas jēkabpilietis Reinis Nitišs – viņš uzvarējis divos no trim Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta posmiem, esot pārliecinošs kopvērtējuma līderis. Tāpat 16 gadus vecais sportists izmēģinājis spēkus arī Eiropas rallijkrosa čempionātā, un ir Latvijas kartinga čempionāta līderis Rotax Max klasē.

Tāpat noteikti jāpiemin gulbenieša Oto Patmalnieka (Latvijas kausa līderis U-18 ieskaitē un 4WD Open klasē) un liepājnieka Ingus Kalniņa Kalenieka (līderis VAZ Historic Open klasē) sniegums supersprintā, Sanda Džeriņa veikums folkreisā (otrā vieta kopvērtējuma un līderpozīcija jauniešu vērtējumā) un Mārtiņa Lapiņa rezultāti kartingā (Rotax Max DD2 klasē otrā vieta Latvijā un trešā Baltijas čempionātā).

Tieši pēc OKartes Autosporta Akadēmijas otrās atlases kārtas, kas risināsies 1. augustā Mūsas sporta kompleksā Bauskā, žūrijai būs skaidri tie sportisti, kuriem tiks dota iespēja finālā cīnīties par galveno balvu. Pārējiem atliks cerēt uz fanu atbalstu mājas lapā Autosporta Akadēmija ­ Sākums – finālistu pulkam pievienosies arī tas sportists, kurš saņēmis visvairāk balsu interneta un SMS balsojumā.

Atgādinām, ka pērn OKartes Autosporta Akadēmijā uzvarēja Mārcis Ķenavs, kurš balvā saņēma pilnībā atmaksātu sezonu Latvijas rallija čempionātā ar Ford Fiesta R2 automašīnu. Pērnā gada otrās un trešās vietas ieguvēji – attiecīgi Kārlis Nebars un Ralfs Sirmacis – balvā saņēma daļēju finansējumu startam Latvijas rallija čempionātā. Visi trīs sportisti – Ķenavs, Nebars un Sirmacis – šogad startē OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komandā, un pēc aizvadītajiem četriem posmiem Sirmacis ir līderis, Nebars otrais, bet Ķenavs trešais Latvijas čempionāta R2 klasē.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Dzenītis, ''OKartes Autosporta Akadēmijas” preses sekretārs


, 2012-07-20 16:48, pirms 12 gadiem
Stulbi, ka ar balvu krosisti tiek pārvilināti uz ralliju. Varētu piedāvāt daļeji apmaksātu sezonu Eiropas rallijkrosā vai autokrosā ar konkurētspējīgu auto.
Neticu, ka kāds no pašreizējiem OKartes komandas braucējiem nesīs Latvijas vārdu pasaulē, kaut vai Neikšāna līmenī. Paliks vietējā rallija dīķītī.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.