Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Andris Dambis slēdz Paikspīkas projektu

Andris Dambis slēdz Paikspīkas projektu
Foto: publicitātes

Jau šonedēļ ASV norisināsies Paikspīkas kalnā braukšanas sacensības, kurās pēdējos gados bijām pieraduši redzēt arī "Drive eO" komandu no Latvijas, taču šoreiz dalībnieku sarakstā tās vārds vairs neparādās. Leģendārais sporta automobiļu konstruētājs Andris Dambis savu Paikspīkas projektu ir slēdzis.

2015. gadā jaunzēlandiešu pilots Rīss Millens ar Latvijā izgatavotu auto kļuva par Paikspīkas sacensību absolūtās ieskaites uzvarētāju, sasniedzot jaunu trases rekordu elektrisko automašīnu klasē. Savukārt pērn Millens ar Dambja paspārnē tapušu auto ieguva otro vietu kopējā vērtējumā, bet reizē pārspēja pašam piederošo rekordu elektrisko spēkratu klasē, trasi nobraucot 8 minūtēs un 57.118 sekundēs.

Sarunā ar portālu "Sportacentrs.com" komandas inženieris Kristaps Dambis pastāstīja, ka šobrīd Paikspīkas projekts ir slēgts:

"Šogad "eO" sadarbībā ar "Rhys Millen Racing" nestartēs Paikspīkas sacensībās. Galvenais iemesls - "eO" jau ir sasniedzis sākotnējo mērķi, uzvarēt ar elektroauto.

Tajā pašā laikā visas iesaistītās puses ir lieli Paikspīkas entuziasti, tāpēc arī šogad tika meklētas iespējas atgriezties sacensībās un uzstādīt jaunus rekordus. Kopīgi bijām izstrādājuši automobiļa attīstības plānu, kas ļautu kārtējo reizi ievērojami uzlabot sniegumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Tas ietvēra arī jaunu akumulatoru pakas izgatavošanu, jo līdz šim izmantotā jau bija sevi nokalpojusi. Diemžēl šī ir ļoti liela izmaksu pozīcija, kurai neizdevās atrast finansējumu nospraustajos termiņos, principā līdz 2016. gada beigām.

Rīsam Millenam turpinās sadarbība ar ilgtermiņa partneriem,galvenokārt, "Hankook", tāpēc viņam tomēr ir iespēja šogad sacensībās startēt, un to viņš darīs ar to pašu "Time Attack" klases automobili, ar ko 2012. gadā kļuva par absolūto uzvarētāju. Šis ir vairāk tāds "plāns B".

Paikspīkas sacensībās šogad atsevišķi vairs nav izdalītas elektroautomobiļu klases. Kādreizējie "Electric Modified" spēkrati ir iekļauti zem "Unlimited" klases, taču dalībnieku saraksts vēsta, ka šogad nepiedalīsies neviens no pagājušā gada ātrākajiem elektroauto ("eO", "Tajima", "Honda"). Startēs tikai sērijveida "Tesla" un "Faraday Future" attiecīgajās klasēs.

"eO" un "Rhys Millen Racing" neizslēdz atgriešanos sacensībās nākotnē, jo joprojām ir vilinoša iespēja spēkoties par absolūto rekordu, kas šobrīd pieder "Peugeot" komandai un Sebastjēnam Lēbam. Taču "eO" šobrīd galveno uzsvaru liek uz elektroauto komponentu ražošanas biznesa attīstību un tuvākajā laikā neplāno būtiskas investīcijas motoru sporta programmās. Attiecīgi viss atkarīgs no Rīsa Millena piesaistītajiem atbalstītājiem un šajā sakarā viņš nemitīgi strādā, tostarp tiekoties ar dažādiem Ziemeļamerikā pārstāvētiem auto ražotājiem."

Tieši šodien, 20. jūnijā Paikspīkā ir pirmā treniņbraucienu diena, savukārt izšķirošie braucieni un cīņa par uzvaru paredzēta svētdien, 25. jūnijā.


, 2017-06-20 15:24, pirms 7 gadiem
Ļoti ceru ,ka Dambja komanda ir padomājuši par tāda čempiona piesaisti, kāds ir Lēbs, ja ne viņu, varbūt piemāram igauņi M.Martinu, kurš ir izcils tieši asfalta speciālists, jo tikai ar labiem dzelžiem uzvara nebūs, absolūto trases rekordu dzenot rokā
, 2017-06-20 16:23, pirms 7 gadiem
Es teiktu, ka Dambim jāmērķē augstāk un jāmēģina iefiltrēties e-Formulā. izveidojot komandu un tā attīstot talāk elektro auto tehnologijas Latvijā un pasaulē.
, 2017-06-20 22:54, pirms 7 gadiem
Dambim vajadzētu uzķīlēt autiņu priekš Nitiša, bet laikam jau World RX tehniskie noteikumi neļauj klasē izlikt tādu mašīnu ((
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.