Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Grandānam Lietuvā neveiksme, citiem latviešiem pjedestāli

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Grandānam Lietuvā neveiksme, citiem latviešiem pjedestāli
Jānis Veģeris
Foto: Gatis Krastiņš

Sarežģītu Baltijas autokrosa Buggy 1600 klases kausa pirmo posmu Šakjai trasē aizvadījis vienīgais Latvijas pārstāvis Intars Grandāns. Posms neveiksmīgs, jo 13 dalībnieku konkurencē nācās izstāties B finālā. Tikmēr Lietuvas autokrosa čempionāta ieskaitē uz pjedestāla kāpa Jānis Kozlovskis un Jānis Veģeris.

Dienas sākumā Intars sevi pieteica cīņai par top-6 pozīcijām, laika kontrolē gūstot piekto vietu, bet pirmajā braucienā savā grupā sasniedzot ceturto vietu. Taču tad sākās problēmas – otrajā kvalifikācijā tiek nolauzta visa bagija labā priekšējā balstiekārta. Komanda paveica izcilu darbu, nogādājot Intaru uz starta trešajā braucienā. Tajā sasniegta piektā vieta. Šie rezultāti nozīmēja, ka trīs braucienu summā Grandāns nonācis B finālistu pulkā, kurā trīs braucējiem bija jācīnās par divām ceļazīmēm uz finālu.

B finālā Latvijas sportista bagija vienam no motoriem plīsa ķēde, līdz ar to nācās izstāties. Tas nozīmēja, ka Grandāns paliek aiz finālistu pulka un pirmais posms noslēdzies ar 13. vietu. Finālā uzvaru guva Tomass Zavarskis, aiz sevis atstājot igauni Janaru Kadaku un vēl vienu lietuvieti Laurinu Petrašku.

Dalībnieku saraksts sacensību dienā bija ievērojami papildinājies. Piemēram, sākotnēji bija pieteikts tikai viens igauņu braucējs Kadaks, taču cīņā devās arī Kristijans Rajamē un Ivo Sults.

Lietuvas čempionāta ieskaitē Open 4500 klasē startēja Jānis Veģeris. Sešu dalībnieku konkurencē Jānis uz starta stājās otrajā rindā, bet finālu noslēdza trešajā vietā, piekāpjoties Dovidam Vaitkevičum un Steponam Jančauskim. Finišā Veģera leģendārais Audi aizdegās, taču rezultātus šī liksta neietekmēja.

Mini bagiju klasē Jānis Kozlovskis juniors aizvadīja dueli ar Baltijas Mini bagiju līderi Daugirdu Dungvecki. Lietuvietis finālā uzvarēja, bet Jānis sarežģītā cīņā par pirmo vietu finišēja otrais. Ceturto vietu septiņu dalībnieku konkurencē guva Emīls Mirošņiks, bet mazāk veiksmīga cīņa Linardam Jasonam, kurš klasificēts sestajā vietā.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv