Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Divus gadus pēc kāju amputēšanas sportists uzvar formulu sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Divus gadus pēc kāju amputēšanas sportists uzvar formulu sacīkstēs
Billijs Mongers. Foto: Facebook.com/billymongerracing

Divus gadus pēc tam, kad briesmīgā negadījumā Doningtonas trasē britu autosportists Billijs Mongers zaudēja abas kājas, viņam izdevies sensacionāli uzvarēt formulu sacensībās.

Jau pagājušajā gadā Mongers startēja spēcīgajā Lielbritānijas "Formula 3" čempionātā, vairākas reizes iekļuva pirmajā trijniekā, kā arī vienu reizi startēja no "pole position", bet sezonu noslēdza sestajā vietā. Šogad viņš ar īpaši savām vajadzībām pielāgotu mašīnu startē "Euroformula Open" seriālā, kura posmi notiek dažādās Eiropas trasēs.

Pirmajā posmā, kas risinājās Francijā, Pola Rikāra trasē, Mongers izcīnīja 10. un 12. vietu. Arī otrais posms notika Francijā, leģendārajā Po ielu trasē. Pirmo braucienu sportists pabeidza devītais, bet tad svētdien sekoja lielisks otrais brauciens, kurā viņam izdevās uzvarēt.

Startā Mongers stājās tikai 11. pozīcijā, bet jau iesildīšanās apļa beigās devās pitstopā, lai tiktu pie lietus riepām. Tobrīd trasē parādījās pirmās lietus lāses, un veikt riepu maiņu tik ātri bija liels risks. Lai gan tobrīd viņš atkrita uz beigām, slapjajā trasē spēja apdzīt vienu konkurentu pēc otra un galu galā nonāca vadībā, kad sadursmi piedzīvoja divi vadošie sportisti.

"Es vienkārši mēģināju apdzīt viņus vienu pēc otra," finišā sacīja 20 gadus vecais Mongers. "Pirms diviem gadiem es neticēju, ka vēl uzvarēšu sacīkstēs. Neticami, jo pēc pirmā apļa, kad devos boksos, biju palicis pēdējais. Mēs ar savu inženieri pa radio strīdējāmies, jo viņš uzstāja, lai turpinu braukt ar slikiem. Tomēr bija slidens un iebraucu boksos pēc lietus riepām, kas izrādījās pareiza izvēle."

Izmantotie resursi:
F1, Formula 1: GPToday.com - Hottest News - All...