Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Roberts Vītols startēs Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta 2.posmā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Roberts Vītols startēs Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta 2.posmā
Roberts Vītols
Publicitātes foto

Latvijas autosportistam reta iespēja piedalīties sacensībās pirmdienā. Tieši šādi nākamā nedēļa sāksies Robertam Vītolam, kurš pirmdien aizvadīs Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta otro posmu Lidenhilas trasē, ziņo autocross.lv.

Roberts ar savu ģimeni kopš ceturtdienas vakara jau ir Lielbritānijā, gan piedzīvojot Lieldienas ārpus Latvijas, gan gatavojoties pirmdienas sacīkstei. Pašlaik šķiet, ka Vītola Suzuki Swift klasē uz starta Lidenhilā būs seši braucēji (pirmajā posmā Silverstonā bija astoņi), visi seši piedalījās arī pirmajā sezonas sacīkstē. Interesanti gan, ka sarakstos nav Patrika O`Donovana, kurš bija viena no galvenajiem favorītiem sezonas atklāšanas posmā.

Silverstonā Roberts jau kopš sacīkšu dienas sākuma nonāca izteikto līderu pulkā, kopā ar O`Donovanu un Lūku Konstentainu. Visi trīs šķita spēkos līdzīgi, ko vislabāk raksturoja rezultāti fināla finišā – starp trijnieku Konstentains – O`Donovans – Vītols bija tikai 0,6 sekundes.

Lai gan Vītols pēc pirmās sacīkstes bija nedaudz vīlies par trešo vietu sacīkstē, kurā tik tuvu bija arī uzvara, komanda ar vēsu prātu šo posmu uztvēra kā lielisku pieredzi un īpašu mācību dienu Roberta karjerā. Vēlāk izdarīti arī secinājumi par iespējamiem uzlabojumiem gan braukšanā, gan mašīnas un riepu spiedienu regulēšanā. Jāatzīmē, ka Lidenhila ir trasē, kurā Vītols pērnruden jau startēja, līdz ar to cīņu norises vieta nebūs tik sveša un jaunatklājama kā Silverstona.

Komanda ziņo, ka Roberta automašīna pēc pirmā posma ir atjaunota gan tehniski, gan vizuāli. Vizuālo darbu pietika, jo pilots cīņā bija atdevis sevi visu – skrāpējumu un dauzījumu pietika!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv