Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Smiltenes autokrosā startēs savulaik Baltijā titulētākais sportists

Smiltenes autokrosā startēs savulaik Baltijā titulētākais sportists
Foto: autocross.lv

Baltijas kausa Buggy 1600 klase sasniegusi nepieciešamo sešu dalībnieku kvorumu. Turklāt pašlaik pēdējais pieteikums ir īpašs – uz starta gatavojas stāties savulaik Baltijā titulētais igaunis Maido Rūsmans!

Rūsmana karjera bagiju krosā bija meteorīta cienīga – atnāca, sadeva visiem, aizgāja. Maido debitēja Baltijas bagiju čempionātā 2007. gadā, jau debijas sezonā sasniedzot Baltijas čempiona titulu. Viņš aiz sevis atstāja mūsu tā laika grandus Armandu Hohfeldu un Arūnu Matulēnu. Panākums tika ne mazāk spoži atkārtots arī 2008. gadā. Var teikt, ka šajos gados Latvijas bagiju sportā notika paaudžu maiņa – Hohfelds un Matulēns, kuri bija ilggadēji klases braucēji un līderi, lika karjerai punktu, bet no 2008. gada sarakstos uzradās “jaunie daudzsološie” Māris Līcis, Juris Kuļikovskis un citi (tikmēr Jānis Boks jau plosījās Eiropas čempionātā).

Starp citu, Līcis 2008. gadā – debijas sezonā – bija otrais Baltijā aiz Rūsmana. 2008. gadā Rūsmans Eiropas čempionāta posmā Bauskā guva septīto vietu, kas bija labākais baltiešu rezultāts tajā sacīkstē.

Maido vēlāk Baltijā startēja vēl tikai vienu reizi – vienā no 2011. gada posmiem. Būtu interesanti, ja Smiltenes starts nebūtu vienīgais šajā sezonā!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv


Foto: FIA WRC

WRC sezona ar asfalta ralliju Horvātijā atgriežas Eiropā

Šajā nedēļas nogalē, no 18. līdz 21. aprīlim norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas ceturtais posms WRC Croatia Rally, pasaules ātrākajām rallija ekipāžām atgriežoties Eiropā un sacenšoties pa Horvātijas asfalta seguma ceļiem. Horvātijas rallijā kopumā uz starta stāsies 68 ekipāžas.
Foto: WSC
3

Blakusvāģu motokrosa PČ pirmajā posmā startēs 32 ekipāžas

Jau šīs nedēļas nogalē ar sacensībām Portugālē startēs pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā. Pirmajā posmā dalību apstiprinājušas 32 ekipāžas, bet no latviešiem uz starta izies brāļi Daniels un Bruno Lielbārži.
Foto: FIA Formula E

"Formula E" posma uzvarētāju pēc finiša diskvalificē

Itālijā, Misano trasē aizvadīts "Formula E" čempionāta dubultposms. Pirmajā sacīkstē uzvarēja Olivers Rovlandss, kamēr otrajā pirmo vietu guva Paskals Vērleins. Pirmajā gadījumā uzvarētājs kļuva zināms vien pēc finiša.