Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Šlēgelmilhs: "Šobrīd jāizvērtē, vai vispār vēlos turpināt startēt sacīkstēs"

Šlēgelmilhs: "Šobrīd jāizvērtē, vai vispār vēlos turpināt startēt sacīkstēs"
Haralds Šlēgelmilhs

Tuvojoties jaunajai autošosejas sacīkšu sezonai, autosportists Haralds Šlēgelmilhs atzīst, ka vēl nav drošs par to, kādā virzienā šogad attīstīsies viņa karjera. Intervijā portālam "f1.lv" braucējs atzīst, ka ir gatavs pieņemt labu piedāvājumu un startēt GT3 līmeņa sacensībās vai prestižos izturības braucienos, taču paralēli arī tiek strādāts pie jauniem un iespaidīgiem projektiem, tādēļ pilnībā varētu pievērsties organizatora pienākumiem.

Pērn Šlēgelmilhs kļuva par vicečempionu "Lamborghini Super Trofeo Europe" čempionātā prestižajā PRO klasē, tomēr ar šo panākumu pilnībā apmierināts nav. Domājot par tuvāko nākotni, sportists vēlas braukt tikai un vienīgi augsta līmeņa čempionātā, augstākā līmeņa komandā, kas dotu iespēju cīnīties par titulu. Pretējā gadījumā viņš gatavs jau šogad beigt vai vismaz "iepauzēt" savu autosportista karjeru.

"Ja man nebūs ļoti izdevīgi piedāvājumi GT3 kategorijā uz šo gadu, tad es vispār īpaši neraujos uz braukšanu – tā būtu izšķērdība tērēt savu laiku, naudu un enerģiju, lai vienkārši vizinātos," intervijā "f1.lv" apstiprina Šlēgelmilhs. "Protams, ja sekos piedāvājums braukt rūpnīcas komandas sastāvā vai labā čempionāta ar perspektīvām nākotnes iespējām, tad es neatteikšos. Jebkurā gadījumā parasti skaidrība par nākamo sezonu ir tikai agrā pavasarī, jo pagaidām ir vien neoficiālas sarunas. Ņemot vērā, ka esmu iesaistījies vairākos lielos projektos, tad man ir nopietni jāizvērtē vai vispār vēlos turpināt startēt. Iepriekšējais gads man bija ļoti svarīgs atskaites punkts, kas deva iespēju izvērtēt savas spējas un tagad savu līmeni es zinu, – ja sekos labs piedāvājums man nebūs jāšaubās par savu potenciālu."

Šlēgelmilhs šobrīd iesaistījies vairākos autosporta projektos, tostarp vada Ropažu pusē esošo sporta kompleksu "333", ko vēlas attīstīt, lai Latvijā varētu notikt augstāka līmeņa autosports. Savulaik Haralda tēvs Vladislavs Šlēgelmilhs bija iecerējis attīstīt trasi, kas varētu uzņemt starptautiskās autošosejas vai pat formulu sacensības.

"Tas joprojām ir mūsu mērķis un mēs joprojām pie tā strādājam," saka Haralds Šlēgelmilhs. "Tas ir mana tēva sapnis, un es esmu apņēmies to realizēt. Es redzu, ka to var izdarīt un mēs jau pie tā strādājam. Pavasarī no "333" uzsāksim būvniecību jaunām telpām. Mēs vēlamies izveidot augsta līmeņa motoru sporta centru, kas būtu pievilcīga bāzēšanās un testu vieta Skandināvijas un citu kaimiņvalstu sacīkšu komandām un braucējiem. Šobrīd Latvijas auditorija, kas varētu izmantot šādu trasi, ir salīdzinoši maza, taču tā nenoliedzami palielinātos brīdī, kad tāda trase mums būtu. Tomēr mūsu mērķis noteikti ir arī visa Baltija un Skandināvija. Kā jau teicu, projekti un plāni ir ļoti aizraujoši un tāpēc man rūpīgi ir jāizvērtē savas prioritātes un tas, kur ieguldu savu laiku."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa - F1LV Blogs


, 2017-02-20 21:23, pirms 7 gadiem
Veiksmi, Harald!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: FIA Formula E
1

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.
Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.