Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Logano pārspēj trīs čempionus un triumfē NASCAR Kausa izcīņā

Juris Miņins
Juris Miņins

Logano pārspēj trīs čempionus un triumfē NASCAR Kausa izcīņā
Džoijs Logano
Foto: USA Today/Scanpix

Pārspējot savus titulētos konkurentus, Džoijs Logano uzvarēja "CanAm 500" sacīkstēs, kas norisinājās Maiami-Houmstedas trasē, un kļuva par šīs sezonas NASCAR "Monster Energy Cup Series" čempionu.

NASCAR prestižāko sacīkšu, "Monster Energy Cup Series", čempiona noteikšanas kārtība paredz no Eiropas autospprtā ierastā atšķirīgu procedūru, proti, vispirms piloti sacenšas nosacītajā regulārajā sezonā, bet tad 16 labākie (pēc uzvaru skaita un punktiem) iekļūst Čempionāta sērijā, t.i., viņi sacenšas desmit posmos, kas ir sadalīti pēc sistēmas 3-3-3-1. Ik pēc trim pomsiem tiek atsijāti četri lēnākie līdz uz pēdējām sacīkstēm paliek labāko pilotu kvartets, kurš tad arī noskaidro čempionāta iznākumu.

Šogad par titulu cīnījās Džoijs Logano, Kevins Harviks, Kails Bušs un Martins Truekss. Turklāt, tikai Logano vēl ne reizi nebija izcīnījis sezonas labākā pilota titulu. Pārējie pa vienai reizei jau bija triumfējuši čempionātā.

Tiesa, šosezon, kā izrādījās, otro titulu nebija lemts iegūt nevienam, jo par čempionu, pēc vairākām neveiksmīgām sezonām, tajā skaitā pēc 2016. un 2014. gadu drāmām, kad tituls tika zaudēts pēdējā mehāniķu apmeklējuma reizē vai piedzīvojot avāriju, par čempionu kļuva "Team Penske" pilots Džoijs Logano.

Jāpiebilst gan, ka izšķirošajās sacensībās Logano tikai brauciena izskaņā prata apdzīt iepriekšējās sezonaas čempionu Martinu Trueksu, taču finišā viņa pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem bija vairāk kā divas sekundes.

Atskatoties uz visu 2018. gada sezonu, Džoijs Logano tosāka ar ceturto vietu Deitonā, taču tālākā notikumu attīstība nebija pārāk spoža un ilgu laiku, lai arī viņš bieži finišēja pirmajā desmitniekā, pie uzvaras viņam neizdevās tikt. Vien sezonas desmitajā posmā, ātrajā Taladegas trekā Logano svinēja panākumu, taču pēc tā atkal bija ieilgusi "sausā" sērija, šoreiz – 22 posmi.

Čempionāta izcīņā gan Logano demonstrēja labu sniegumu un pārliecinoši kvalificējās finālčetriniekam, uzvarot Martinsvilas trasē.

Jāpiebilst, ka ar Džoija Logano uzvaru ir pārtrūkusi arī "Ford" neveiksmju sērija. Amerikāņu auto ražotāji nebija spējuši uzvarēt prestižākajā NASCAR sacīkšu seriālā 14 gadus, t.i., kopš 2004. gada, kad viņiem titulu atnesa Kurts Bušs.

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-11-19 11:55, pirms 5 gadiem
Visi četri pretendenti uz kādu brīdi bijuši vadībā, finišā pirmajās četrās vietās un (kas laikam pat būtiskākais) - neviens sacensību laikā netika izslēgts no vismaz cīņas par uzvaru. Lai arī avārijas ir daļa no autosporta, patīkamāk, ja tās neietekmē patieso cīņu par titulu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja