Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Zināmi čempionu autokrosa sastāvi, folkreisā par uzvaru cīnīsies 40 braucēju

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Zināmi čempionu autokrosa sastāvi, folkreisā par uzvaru cīnīsies 40 braucēju
Foto: autocross.lv

Otrdien noslēdzies pieteikšanās termiņš pirms sestdienas Čempionu autokrosa, kas būs arī Krosa komisijas kausa un Folkreisa Vasaras kausa pēdējais, visu izšķirošais posms. Krosā par Čempionu kausu cīnīsies 17 dalībnieki, bet Folkreisā pēdējo sezonas uzvaru sadalīs 40 braucēju.

No 17 krosa dalībniekiem desmit ir tādu, kuru autosporta karjerā bijuši čempionu tituli vai nozīmīgas seriālu kopvērtējuma uzvaras, kā Folkreisā. Līdz ar to arī ceturtajā Čempionu krosa izlaidumā uz starta stāsies lielisks meistaru sastāvs. Sacīkstē tiks noskaidrots arī Krosa komisijas kausa ieguvējs – duelī starp Viesturu Plētienu un Aigaru Kļaviņu.

Atgādinām, ka krosā tiks apbalvoti arī atsevišķi Latvijas čempionāta klašu uzvarētāji, ne tikai kopējā ieskaite.

1600 klasi cīņā pārstāvēs Edijs Ošs, Raimonds Tiltiņš, Arnis Odiņš un Jānis Nikels. 2000 Super pārstāvēs Ģirts Kuzmanis, Viesturs Plētiens, Andis Lūsis, Aigars Kļaviņš, Dainis Krūmiņš un Andrejs Freimanis. Open 2500 klasi pārstāvēs Ints Jeršovs, Jānis Gustāns, Andris Ustups un Armands Plūme. VAZ Klasika klasi pārstāvēs Edijs Zimza, Mārcis Kārkliņš un Jānis Balodis. Par VAZ trijotni gandarījums, ka viņi dosies cīņā, objektīvi gandrīz nepretendējot uz uzvaru kopējā kausā, taču ir gatavi izbaudīt Čempionu krosa gaisotni, tajā piedaloties.

Folkreisā 40 dalībnieki, kuri trauksies pēc vienīgās uzvaras. Šī būs izšķiroša sacīkste cīņā par šā gada Vasaras kausu, uz kuru joprojām pretendē septiņi dalībnieki – Sandis Džeriņš, Artis Biezais, Māris Zālītis, Toms Edušs, Sandris Vigulis, Ivo un Miks Gabrāni.

Jāatzīmē arī, ka Brenguļu autotrase īpašā vērtējumā suminās skaistāko sacīkstes Folkreisa automašīnu – balva jau sagatavota!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv