Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Tobiass izcīna NEZ Ziemeļeiropas kroskartu čempiona titulu

Tobiass izcīna NEZ Ziemeļeiropas kroskartu čempiona titulu
Dāvis Tobiass (#115) cieši seko Karlam Līčem
Foto: Lebester Racing

Latvijas jaunais autosportists Dāvis Tobiass kļuvis par NEZ kroskartu čempionāta CK 125 klases uzvarētāju, pēdējā posmā Dānijā, Nisumas trasē izcīnot ceturto vietu. 16 gadus vecais sportists kļuvis par uzvarētāju seriālā, kurā sezonas četros posmos kopumā piedalījās vairāk nekā 40 dalībnieku. Nisumā trešo vietu sasniedza cits Latvijas braucējs Ingus Beļakovs, pie pjedestāla pozīcijām tika arī NEZ rallijkrosa Latvijas braucēji.

Dāvis Tobiass pirms pēdējā posma dalīja līderpozīciju ar savu galveno konkurentu norvēģi Karlu Henriku Līči. Abi tikās A finālā, kas nozīmēja, ka sezonas pēdējam braucienam bija jāizšķir kopvērtējuma uzvaras likteni. Tā kā trasē bija dubļi un lija lietus, brauciens dalībniekiem bija sarežģīts apgrūtinātas redzamības dēļ. Tā rezultātā Līče izstājās, bet Tobiass aizvadīja braucienu līdz finišam, gūstot ceturto vietu. Līdz ar to kopvērtējumā Dāvis guvis uzvaru, kļūstot par NEZ Ziemeļeiropas zonas krosartu CK 125 klases čempionu.

Ingus Beļakovs, kuram drīz paliks tikai 12 gadu, ievērojami progresējis debijas sezonas laikā, un atzīstamā cīņā Dānijā sasniedza trešo vietu. Pēc sākotnējiem aprēķiniem kopvērtējumā Ingus sasniedzis piekto vietu. Pēdējā posmā uzvaru guva norvēģis Oskars Solbergs – slavenā WRC rallija braucēja Heninga Solberga dēls. Šis panākums Solbergu junioru pacēla līdz pat otrajai vietai kopvērtējumā. Interesanti, ka NEZ ieskaitē nevērtētajā CK 85 klasē uzvaru guva Olivers Solbergs – Heninga jaunākā un slavenākā brāļa Petera Solberga dēls.

Latvieši turpat Nisumas trasē cīnījās arī NEZ rallijkrosa salonautomašīnu klasēs. Otro vietu NEZ 2000 klasē sasniedza Mārtiņš Porietis, līdz ar to arī sezonas kopvērtējumā kļūstot par klases vicečempionu. NEZ Open klasē trešo vietu aizraujošā cīņā guva Ilgonis Krūmiņš – pēc starta palicis pēdējais, Krūmiņš apsteidza lielāko daļu fināla dalībnieku. Šis pjedestāls Ilgonim sarūpējis vicečempiona titulu NEZ Open klasē. Trešais Latvijas pārstāvis Māris Ločmelis kvalificējās A finālam caur B finālu, taču nestartēja galvenajā braucienā dzesēšanas problēmu dēļ, formāli gūstot septīto vietu.

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns, LAF Preses dienesta vadītājs


, 2011-09-19 15:24, pirms 13 gadiem
Super!!!
Ļatvijas perspektīvākā autosporta cerība turpina uguņot.
Un to dara pārliecinoši, jo tas ir skandināvu lauciņš.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC
21

Brāļi Lielbārži izcīna karjeras pirmo uzvaru PČ blakusvāģu motokrosā

17 gadus vecie Daniels un Bruno Lielbārži svētdien izcīnījuši savu karjeras pirmo uzvaru blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta sacensībās Portugālē.