Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Spīķis un Baldiņš izcīna uzvaras NEZ Baltijas rallijkrosa čempionāta 2.posmā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Spīķis un Baldiņš izcīna uzvaras NEZ Baltijas rallijkrosa čempionāta 2.posmā
Juris Spīķis. Foto: Toms Paipals Photography

Vilkiču trasē Lietuvā noslēdzies Baltijas rallijkrosa festivāls, kura otrajā dienā tika izspēlētas NEZ Baltijas čempionāta otrā posma uzvaras. Pie panākumiem tika arī Latvijas braucēji: Super 1600 klasē uzvara Jurim Spīķim, Xtreme klasē – Ronaldam Baldiņam.

Super 1600 klasē finālbrauciens izvērtās par skaistu Jura Spīķa un Janno Ligura dueli. Latvijas braucējam izdevās uzvarēt startā, un arī veiksmīgāk izspēlēt Džokera stratēģiju, uz kuru Ligurs mēdz iekrist neizskaidrojami regulāri. Janno iebrauca Džokerī neveiksmīgā brīdī, jo izbraucot no tā nonāca aiz Laurina Diržininka, tādā veidā zaudējot pāris svarīgās sekundes. Spīķis atbildēja ar savu Džokeri nākamajā aplī, par mata tiesu izspraucoties Liguram priekšā un gūstot uzvaru. Igauņa finālu pavisam nelāgu padarīja pēdējie metri, kad tehnikas problēmu dēļ viņš līdz finišam tika lēnu ripojot, un pa to laiku viņam garām pabrauca gan Andre Kurgs, gan Diržininks, atstājot Liguru bez pjedestāla.

Xtreme klasē diena sākās ar nesaprašanos attiecībā uz pirmo kvalifikāciju, jo uz starta nepaspēja izbraukt trīs sportisti – Ronalds Baldiņš, vēl viens no favorītiem igaunis Allans Kakri un lietuvietis Reds Norkus. Tomēr vēlāk viss noritēja veiksmīgi, sevišķi Baldiņam – uzvaras abās pārējās kvalifikācijās, savā pusfinālā un pēc lieliska starta arī finālā. Andre Kīls un Kakri nākamajās pozīcijās, atkārtojot dienu iepriekš Latvijas kausā demonstrēto pjedestāla pozīciju sadalījumu.

Latvieši bija uz uzvaru takas arī NEZ Touring car klasē, kurā pulcējas tikai aizmugures piedziņas auto. Aizraujošā finālā uzvaru guva Kristaps Grunte, bet otro pozīciju sasniedza Kaspars Fricsons. Tomēr abi palika bez apbalvošanas pasākuma, jo NEZ čempionātā automašīnām jābūt apgādātām ar katalizatoru, kas abu latviešu gadījumā tā nebija. Rezultātā Kristapam un Kasparam pēdējās vietas finālā, bet uzvara nonāca igauņa Steina Karu rokās.

Latvijas braucēji bija lieliski NEZ Super 2000 klasē. Uz pjedestāla nonāca Jānis Ikers un Maija Stakena, tiesa, palaižot priekšā mājinieku Deividu Vareiku, Iespējams, Ikeram būtu bijušas iespējas uzvarēt, ja viņš minimāli neizslīdētu izejā no Džokera pēdējā fināla aplī pirms finiša. Latvijas braucēji arī uzreiz aiz goda pjedestāla – ceturto vietu sasniedza Raimonds Mūrnieks, bet piektais – Jānis Miščenko, kurš gan finālā mocījās ar motora darbības problēmām un reālu konkurenci līderiem izrādīt nevarēja.

NEZ 4WD klasē Edijs Ošs aizvadīja sīvu cīņu ar konkurentiem, dienas gaitā piedzīvojot gan nelielas sadursmes, gan aizraujošas cīņas. Finālā trešā vieta aiz mājiniekiem Pauļus Pleskova un Šarūna Glika. Jānim Veģerim neizdevās tikt finālā, septītā pozīcija.

Rallijkrosa aktivitātes turpināsies ar Latvijas čempionāta pēdējo posmu Mūsā septembra sākumā un Baltijas čempionāta finālu Kehalā, Igaunijā, nedēļu vēlāk.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv