Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ērika Gasparoviča komanda uzvar Kandavas Grand Prix

Juris Grīns
Juris Grīns

Ērika Gasparoviča komanda uzvar Kandavas Grand Prix
Foto: openkart.lv

Svētdien, 23.jūlijā, Kandavas kartodromā sezonas pirmajā Openkart LeMans komandu sacīkstē triumfēja Jelgavas vienība "JTSVC" ar vecmeistaru Ēriku Gasparoviču, Kristapu Gasparoviču un Kristīni Mēnesi sastāvā.

Lai arī kvalifikācijā komanda uzrādīja tikai piekto ātrāko apļa laiku, tai izdevās uzvarēt savā 45 minušu garajā pusfinālā un vēlāk arī, startējot no pole position, nosargāt arī uzvaru finālbraucienā. Kristapam šī bija jau sestā uzvara kādā no Openkart LeMans sacīkstēm, Ērikam trešā, bet Kristīnei pirmā. Tikai 4,1 sekundi vēlāk finiša līniju šķērsoja vietējās komandas "Kandavas kartodroms 2" pārstāvji Adrians Lasis un Juris Pavlovičs, bet 14,5 sekundes vēlā "Kartoholics" ar šī brīža Openkart čempionāta debitantu ieskaites līderi Oļegu Moskalu, kā arī Sergeju Glaņenko un jau visai pieredzējušo Vadimu Bergfeldu sastāvā.

Pirmie aiz pjedestāla finišēja "ESE Motorsport" ar Ediju Eriņu un Rihardu Pavlovu, bet piektie vēl viena kandavnieku vienība "3R" - Dainis Rasa, Kaspars Rasa un Ainārs Rassa, savukārt pirmo sešinieku noslēdza un pēdējā aplī arī finālbraucienu ātrāko apli uzrādīja jauniešu komanda "Daugmale Racing" (Artjoms Šestakovs, Daniils Verins un Dāvids Ivbulis), kura tiesības startētt finālā ieguva, uzvarot "B" finālā, tikai pēdējās minūtes apsteidzot "Kandavas kartodroms 1".

Tikai septītā vieta ārkārtīgi spēcigajai un pieredzējušajai komandai "Baltie" šoreiz ar Kristapu Grīnieku un Krišu Jaunzemi ierindā. Lielskai kvalifikācijai, kurā tika uzrādīts labākais apļa laiks, sekoja problēmas ar riepām agn pusfinālā - 3.vieta, gan arī finālā - tikai 7.vieta, turklāt astotajā vietā fiišējušos "AAE" (Edgars Lobovs, Andris Lobovs, Armands Tkačenko) izdevās apsteigt vien pēdējā aplī. Finālbrauciena noslēdzošo vietu ieņēma labākā no piecām (!!!) WESS Motors uzņēmuma vienībām - "WESS Drive" ar Kasparu Zelmeni, Aivi Vietnieku un Jāni Mūrmani sastāvā - arī viņiem finālbrauciena izloze nebija labvēlīga, lai gan tika izcīnīta otrā vieta savā pusfinālā un pusfinālos uzrādīts labākais apļa laiks.

"B" finālā pamatīgi jauniešu komandai "Daugmale Racing" lika pasvīst "Kandavas kartodroms 1" komanda ar Ivaru Usu, Ernestu Skulti un Edgaru Skulti sastāvā. Tikai pēdējā nogrieznī Artjomam Šestakovam izdevās salauzt sīksto pretestību. Trešie šajā braucienā "3 Naži" (Gints Skroderis, Rolands Blumbeks, Intars Krops). Turpmākās vietas ieņēma "WESS" vienības - "WESS Paint 2", "WESS Paint", "WESS TSA" un "WESS Master". Master komandai gan tikai nedaudz pietrūka, lai pusfinālā spētu nodrošināt vietu finālā, taču B finālbraucienā svītru cerībām pārvilka stūres defekts ar tam sekojošu dramatisku avāriju lielajā parabolas līkumā, pēc kā vairs atgūt zaudēto nebija iespējams.

Finālbraucienu "Top 5" rezultāti

VietaKomandaSastāvsRezultāts
1.JTSVCKristīne Mēnese / Kristaps Gasparovičs / Ēriks Gasparovičs47 apļi
2.KANDAVAS KARTODROMS 2Juris Pavlovičs / Adrians Lasis+4.121
3.KARTOHOLICSVadims Bergfelds / Sergejs Glanenko / Oļegs Moskals+14.515
4.ESE MOTOSPORTEdijs Eriņš / Rihards Pavlovs+33.236
5.3RAinārs Rassa / Kaspars Rasa / Dainis Rasa+49.642

Pilni Openkart LeMans Kandavas Grand Prix rezultāti: Openkart - amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
Openkart - amatieru kartinga sacensības