Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lielisks otrais brauciens Lijcam nodrošina otro vietu pasaules čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lielisks otrais brauciens Lijcam nodrošina otro vietu pasaules čempionātā
Sacensību starts
Foto: Jūrmala Racing Team

Aizvadītajā nedēļas nogalē Somijas pilsētā Imatrā Latvijas pārstāvis Ņikita Lijcs pasaules čempionātā pirmajā posmā F-4 ātrumlaivu klasē izcīnīja augsto otro vietu starp 18 dalībniekiem no dažādām pasaules valstīm.

Piektdien ekstra brīvajos treniņos Ņikita uzrādīja astoto laiku, par sekundi zaudējot savam lielākam konkurentam Juho-Mati Manninenam no Somijas. Savukārt sacensību nākamās dienas brīvajos treniņos mūsu pilots uzrādīja trešo labāko laiku, somam zaudējot vien pussekundi.

Sestdien pirmajā kvalifikācijā savā grupā Ņikita uzrādīja labāko laiku, spraigā cīņā par 17 simtdaļām pārspējot Benu Morsu no Anglijas, bet noslēdzošajā cīņā par starta vietu finālā jūrmalnieks diemžēl netika. Ieņemot sesto pozīciju, bija pietiekami, lai tiktu uz trešo kvalifikāciju (Top 6), taču pēdējās kvalifikācijas sekundēs soms Magnuss Sederholms apsteidza par 0.7 simtdaļām un Lijcs palika septītajā vietā, bez iespējas cīnīties par augstākam pozīcijām.

Pirmais brauciens izdevās labs. Startējot no septītās vietas, Ņikita strauji izvirzījās uz priekšu, kā rezultātā pēc šāda pavērsiena mūsu pilotam nācās cīnīties par trešo vietu un rezultātā sanāca izcīnot to. Pirmais finišu sasniedz Kalle Vīpo, aiz sevis atstājot tautieti Manninenu.

Svētdien otrās sacensību dienas kvalifikācijā Lijcs spēja izcīnīt ceturto vietu, tā rezultātā fināla braucienam iegūstot ceturto starta pozīciju.

Pasaules čempionāta pirmā posma noslēdzošajā braucienā jūrmalnieks, demonstrējot lieliskas ātrumlaivas pilotēšanas prasmes, uzlaboja startā izcīnīto pozīciju uz otro vietu, līdz rūtotajam finiša karogam to saglabājot. Braucienā atkal uzvarēja mājinieks Manninens.

Grūta cīņa bija dēļ sarežģītā ūdens, smaguma un blīvuma, kur bija grūti atrast piemērotu dzenskrūvi trasei, jo ūdens straume bieži mainījās un bija spēcīga. Taču somu piloti, kas cīnījās ar Ņikitu par Top 3 pozīcijām, ir vietējie, kuri trenējas tajā paša vietā. Pēc tehniskas pārbaudes dzenskrūves neatbilstības dēļ tika diskvalificēts somu pilots Vīpo, līdz ar to zaudējot punktus par otro sacensību dienu.

PČ kopvērtējuma Top 3 pēc pirmā posma

VietaPilotsPunkti
1.Juho-Mati Manninens37
2.Ņikita Lijcs32
3.Tūka Lēhtonens27