Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Audi" aiziešana varētu nozīmēt DTM pastāvēšanas beigas

"Audi" aiziešana varētu nozīmēt DTM pastāvēšanas beigas
Foto: dtm.de

Pēc tam, kad par aiziešanu no šīm sacensībām paziņojusi automobiļu rūpnīca "Audi", Vācijas salonautomobiļu čempionāts (DTM) ir tuvu tam, lai beigtu savu pastāvēšanu.

Aprīļa beigās "Audi" oficiāli paziņoja par aiziešanu no DTM sacīkstēm, par iemeslu tam minot vēlēšanos pilnvērtīgi koncentrēties startiem "Formula E" seriālā, kā arī klientu komandu apkalpošanu citos čempionātos. Daļēji šāds lēmums pieņemts arī dēļ ekonomiskajām sekām, ko radījusi koronavīrusa izraisītā pandēmija.

Jau pagājušajā gadā par plāniem turpmāk vairs nepiedalīties autosacīkstēs, kur netiek startēts ar elektriskajiem spēkratiem, paziņoja "Audi" rūpnīcas īpašniece "Volkswagen", kas gan kā atsevišķa marka nav pārstāvēta DTM sacensībās. Jau 2017. gadā no DTM aizgāja "Mercedes", šogad janvārī pēc vienas sezonas sacensības pameta "R-Motorsport" komanda, kas startēja ar "Aston Martin" mašīnām, līdz ar to šobrīd vienīgā rūpnīca, kas turpina dalību DTM seriālā, palikusi BMW.

"Lai gan es cienu "Audi" valdes lēmumu, īstermiņā tas nozīmē, ka mums, mūsu partnerus no BMW un mūsu komandas sagaida īpaši izaicinājumi," situāciju komentē DTM čempionāta boss Gerhards Bergers. "Šis lēmums vēl vairāk pasliktina situāciju, un DTM nākotne tagad ir atkarīga no mūsu partneru un sponsoru reakciju uz šo lēmumu."

"Audi" piedalījās DTM seriālā kopš tā atjaunošanas 2000. gadā, sākotnēji projektā iesaistoties daļēji, bet kopš 2004. gada jau ar pilnu rūpnīcas atbalstu. Kopš tā laika par čempioniem, startējot ar "Audi" spēkratiem, kļuvuši pa divām reizēm kļuvuši Matiass Ekstrems, Timo Šaiders un Renē Rasts, bet pa vienam titulam ieguvuši Lorēns Ajello, Martins Tomčiks un Miks Rokenfellers.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


, 2020-05-19 16:59, pirms 4 gadiem
Skaidrs, ka tas ir tikai laika jautājums (viena sezona?), kad DTM pametīs arī BMW. Viens ir vispārpieņemtais standarts pārorientēties uz elektro, otrs ir tas, kas neviens neizbauda braukšanu "vienītī".
Loģiskākais, ko DTM varētu darīt ir steidzami izveidot elektro klasi, kas pēc laiciņa varētu pārņemt klasisko DTM. Tas varētu būt vienīgais iemesls, kapēc autoražotāji varētu gribēt saistīt sevi ar čempionātu.
, 2020-05-19 20:25, pirms 4 gadiem
Vajadzēja hibrīdus, tam būtu lielāka nākotne.
DTM 2000.gados lietotie 4litru v8 motori ir pilnībā adaptēti ielas autiņos, jau pāris gadus atpakaļ vajadzēja ieviest jaudīgus hibrīdus.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.