Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Superkauss

Šileika un Macuks otrie pēc pirmajiem braucieniem, Karro krīt kvalifikācijā

Šileika un Macuks otrie pēc pirmajiem braucieniem, Karro krīt kvalifikācijā
Tomass Šileika (#131) ar komandas biedriem
Foto: digaracing.com

Šajā nedēļas nogalē Bulgārijā, Sevļevo, trasē norisinās kārtējais pasaules čempionāta posms ''MXGP'' un ''MX2'' klasēs, kā arī Eiropas čempionāta posms ''EMX125''. ''EMX250'' un ''EMX300'' klasēs. Visās nosauktajās klasēs startē Latvijas pārstāvji.

MXGP un MX2 kvalifikācija

''MXGP'' un ''MX2'' klasēs šodien tika aizvadīti kvalifikācijas braucieni, kuros ne pārāk sekmīgi klājās mūsu
sportistiem. Tā, prestižākajā ''MXGP'' klasē, kurā Latviju pārstāv Matīss Karro un Augusts Justs, sacensību protokolā varam ieraudzīt, ka abi sportisti ir piedzīvojuši izstāšanos. Karro kā izstāšanās iemesls ir bijis brauciena sākumā piedzīvotais kritiens, kura rezultātā sabojāts motocikls un brauciena turpināšana nav bijusi iespējama. Par Augusta Justa izstāšanās iemesliem informācijas nav. Rītdienas finalbraucienos abi latvieši vietas pie starta barjeras ieņems kā pēdējie.

Salīdzinoši labāk kvalifikācijas braucienā veicās ''Latvia Husqvarna Racing'' pārstāvim ''MX2'' klasē Robertam Justam. Startā Roberts atradās otrā desmita vidū, taču brauciena laikā dažas pozīcijas zaudēja un finišēja 20.vietā. Arī šajā klasē abi finālbraucieni rīt un jācer, ka Justam izdosies papildināt savu šīs sezonas punktu bagāžu.

Ja abās pasaules čempionāta klasēs visi galvenie notikumi vēl priekšā, tad Eiropas čempionātā, kur Bulgārijā cīņa par uzvaru norisinās trīs klašu ieskaitē, šodien jau tika aizvadīti pirmie finālbraucieni.

EMX125 pirmais brauciens

''EMX125'' klasē, kurā pērn triumfēja un par čempionu kļuva Pauls Jonass, šogad Latvijas galvenā cerība ir Tomass Šileika. Starpsezonā Tomass pievienojās profesionālajai, Beļģijā bāzētajai komandai ''Diga Racing'' un viņa šīs sezonas mērķos ietilpst pacīnīties par visaugstākajām vietām ''EMX125'' klasē. Pirms nedēļas Itālijā, kur norisinājās šīs klases pirmais posms, Šileika divu braucienu summā izcīnīja 10.vietu. Šodien Tomasam padevās izcils starts, un jau pirmajā aplī jaunais sportists no Skaistkalnes panāca četru sekunžu atrāvienu no tuvākajiem sekotājiem. Brauciena laikā Tomasu spēja apsteigt tikai šīs klases kopvērtējuma līderis no Holandes Davi Potjes. Šileika 40 braucēju konkurencē izcīnīja otro vietu, un šo droši varam uzskatīt par vienu no labākajiem sešpadsmitgadīgā Tomasa sasniegumiem līdzšinējā karjerā. Ceram uz līdzīgu turpinājumu rītdienas otrajā finālbraucienā.

EMX250 pirmais brauciens

Bulgārijas īpašu Latvijas līdzjutēju uzmanību piesaistīja ''EMX250'' klase, kura kā sezonas prioritāte minēta Paula Jonasa mērķu sarakstā. Pirms nedēļas Pauls lieliski debitēja ''MX2'' klasē, taču galvenie mērķi šajā sezonā saistīti tieši ar Eiropas čempionāta ieskaiti. Brauciens sākās ļoti cerīgi, un Jonass pirmos trīs apļus atradās trešajā pozīcijā, taču tad tika piedzīvota kāda kļūme un atlikušajā brauciena daļā tika pakāpeniski zaudēta viena vieta pēc otras, līdz finišā Paulam 13.rezultāts. Skaidrs, ka pats sportists nav ar šādu rezultātu apmierināts un ir visas cerības, ka rīt sniegums būs daudz labāks.

EMX300 pirmais brauciens

Pirmais posms šodien norisinājās arī ''EMX300'' klasē. Tā ir pilnīgi no jauna izveidota un tajā sportisti sacenšas ar divtaktu motocikliem, kuru kubatūra nepārsniedz 300 kubikcentimetrus. Latviju šajā klasē pārstāv pērnās sezonas Eiropas vicečempions ''Open'' klasē Toms Macuks, kurš šajā sezonā startē zem ''C.E.C. IS Racing'' karoga. Jāsaka, ka klases dalībnieku saraksts Sevļevo izskatījās visai bēdīgs - tikai 12 braucēji. Tomam pirmajā braucienā padevās ne pārāk labs starts, taču brauciena gaitā tika apdzīti vairāki konkurenti un uzstādīts arī brauciena ātrākais apļa laiks, taču ar to mazliet pietrūka līdz uzvarai - finišā otrā vieta.

Sekosim līdzi rītdienas notikumiem Bulgārijā, bet tiem līdzjutējiem, kuri mūsu labākos braucējus vēlas vērot klātienē, nākamās nedēļas nogalē jādodas uz Latvijas čempionāta pirmo posmu Aizputē, kur uz starta ''MX2'' klasē izies Roberts Justs, Pauls Jonass, Tomass Šileika, savukārt, Matīss Karro un Toms Macuks pašmāju skatītājiem pirmo reizi šosezon atrādīsies 1.maijā Valmierā, kur notiks ''Monster Energy Superkauss'' atklāšanas posms. Motokrosa sezona uzņem apgriezienus.


, 2014-04-19 19:48, pirms 10 gadiem
Jābrīnās par EMX300 vājo konkurenci..
, 2014-04-19 21:42, pirms 10 gadiem
nu ja tur ta trase shausmiga https://www.youtube.com/watch?v=7Pk...
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: FIA Formula E
1

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.
Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.