Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Markess: "Ja es nebūtu mēģinājis apdzīt, naktī nevarētu gulēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Markess: "Ja es nebūtu mēģinājis apdzīt, naktī nevarētu gulēt"
Marks Markess
Foto: EPA/Scanpix

Pasaules čempions Marks Markess atzīst, ka "MotoGP" pirmā posma pēdējā līkumā viņam bija noteikti jāmēģina apdzīt Andreā Doviciozo, jo pretējā gadījumā naktī sportists nebūtu varējis pagulēt. Tikmēr Doviciozo, kurš Katarā iepriekšējos gadus allaž palika aiz uzvarētāja, šoreiz par savu uzdevumu jau pirms starts bija nospraudis pirmās vietas izcīnīšanu.

Tieši "Ducati" rūpnīcas braucējs Doviciozo tika uzskatīts par favorītu uz uzvaru, jo pirms tam testos un treniņbraucienos bija parādījis atzīstamu sniegumu. Kvalifikācijā gan itālis ieguva tikai piekto vietu, bet vēlāk nokļuva vadībā, pēdējā līkumā pirms finiša atvairot "Honda" pārstāvja Markesa uzbrukumu.

"Iepriekš Katarā trīs reizes biju finišējis otrajā vietā, tāpēc šoreiz uzvarēt bija gandrīz vai obligāts uzdevums," stāsta Doviciozo. "Motocikls darbojās ļoti labi, tāpēc bija vieglāk nekā citas reizes. Priekšējā riepa savu uzdevumu pildīja ļoti labi, mans braukšanas stils un motocikls tai lika darboties kā vajag. Tikmēr aizmugurējā riepa bija ļoti mīksta, mīkstāka nekā pagājušā gada vismīkstākā pieejamā riepa. Šī iemesla dēļ aptuveni sacīkšu trīs ceturtdaļas nevarējām braukt pilnā ātrumā. Tieši tādēļ, kad Zarko bija priekšā, neviens viņu necentās apdzīt. Pēdējos apļos, kad gribēju braukt ātrāk, jo atrados vadībā, jau trūka saķeres. Man izdevās labs apļa laiks, tomēr ar to nepietika, lai palielinātu pārsvaru. Tās ir sliktas ziņas, jo pierāda, ka "Honda" radījusi labu motociklu un Markess neatpaliek. Šogad mums sanācis ātrāks motocikls, tomēr vēl jāskatās, cik augsts būs mūsu līmenis, lai sacenstos par titulu."

Lai gan Markesam neizdevās apdzīt Doviciozo un viņš finišēja 0.027 sekundes aizmugurē, spānis atzīst, ka mēģināt vajadzēja noteikti. Tāpat viņš neslēpj, ka šoreiz Doviciozo objektīvi bija ātrāks.

"Ja es nebūtu mēģinājis, naktī nevarētu aizmigt," saka Markess. "Es mēģināju, bet tas nebija iespējams. Līdz ar to varu gulēt mierīgi. Izskatās, ka sezonu esam sākuši tajā vietā, kur pabeidzām iepriekšējo, tas ir kā dežavū - pēdējā līkuma cīņa ar Andreā, es dodos iekšmalā, izbraucu par tālu, viņš atkal ir priekšā un uzvar. Cerams, ka nākotnē tas mainīsies, bet esmu apmierināts, jo šo uzvaru viņš bija pelnījis, jo bija ātrāks par mums, viņam kaut kā bija vairāk. Mans plāns bija kontrolēt Andreā, jo viņš bija ātrākais. Plānoju, ka došos aiz viņa, kad viņš apdzīs Zarko, lai kad un kur tas nenotiktu. Kad viņš apdzina Zarko, es biju aiz viņa, braucu uz robežas, slidinājos pa trasi. Pēdējā līkumā mēģināju izraut uzvaru, bet galu galā esmu apmierināts ar 20 punktiem. Visu nedēļas nogali bija problēmas ar priekšējo riepu, bet mēs vienalga izvēlējāmies cietāko, bija daudz jāriskē kreisajos līkumos, bet viss izdevās."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...