Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Jaunā F1 sezona Latvijā sāksies bez televīzijas translācijām

Jaunā F1 sezona Latvijā sāksies bez televīzijas translācijām
Lūiss Hamiltons
Foto: AP/Scanpix

Jau šajā nedēļas nogalē sāksies jaunā F1 sezona, tomēr vismaz tās pirmo posmu nebūs iespējams vērot Latvijas televīzijās. Kaut līdzšinējie pārraidītāji informāciju šobrīd vēl publiski neapstiprina, visticamāk, to nevarēs redzēt arī visu turpmāko sezonu.

Iepriekšējos gandrīz desmit gadus F1 sacensības un treniņbraucienus Latvijā pārraidīja kanāls "Viasat Sport Baltic" (VSB). "Viasat" koncerns tiesības translēt F1 mūsu valstī ieguva 2009.gadā un pirmajā sezonā sacensības translēja kanāls TV3, bet jau nākamajā gadā tiešraidē tās varēja vērot vien specializētajā sporta kanālā VSB.

2014.gadā tika ziņots, ka "Viasat" pagarinājusi līgumu par F1 pārraidīšanu Baltijā līdz 2017.gadam. Līdz ar to tagad šī vienošanās noslēgusies, bet panākt jaunu nav izdevies.

“”All Media Baltics” notika nopietnas pārrunas par “Formula 1” tiesību iegādi, taču pagaidām neesam nonākuši pie abpusēji apmierinoša lēmuma un vienošanās. Līdz ar to šīs sezonas “Formula 1” sacīkstes pagaidām nav plānots translēt kanālos “Viasat Sport Baltic” un TV6, kā arī “Viaplay” platformā,” pauž “Viasat” un “Viaplay” sabiedrisko attiecību speciāliste Līna Kārkliņa.

Pagājušā mēneša beigās F1 pavēstīja par īpašas translāciju platformas izveidi, kurā sacensības ar dažādiem bonusiem būs iespējams vērot par 8-12 dolāriem mēnesī. Tiesa, tad tika vēstīts, ka vismaz pagaidām Eiropā tas būs pieejams vien Vācijā, Francijā, Beļģijā, Austrijā un Ungārijā. 2017.gadā F1 translācijas kopā sasniegušas 352 miljonus skatītāju.

Deviņdesmito gadu ievadā F1 translācijas Latvijā bija redzamas Vācijas kanālā RTL, bet kopš 1997.gada tās varēja vērot kanālā LNT. Sākotnēji sacensības komentēja brāļi Pauls un Ģirts Timroti, bet turpinājumā gandrīz 20 gadus to darījuši Ģirts Timrots un Jānis Janševics.

"Sākšu skumt vien tad, kad situācija būs pilnīgi skaidra, jo šobrīd vēl ir laiks līdz piektdienai, līdz svētdienai," portālam Sportacentrs.com pirmdien pauda Janševics, nevēloties sīkāk komentēt pašreizējo situāciju. "Arī iepriekš esmu piedzīvojis līguma pārslēgšanas, kanālu maiņas. Kad pienāks laiks, tad varbūt skumšu, tomēr kopumā manos gados vairs skumt nav lielas jēgas."

Kārkliņa pauda, ka redzams pieprasījums pēc augsta līmeņa automobiļu sacīkšu satura, tādēļ uzņēmums nesen ieguvis tiesības pārraidīt Pasaules rallija čempionāta (WRC) tiešraides Baltijā.

“Tiešraides no visām WRC sērijas sacīkstēm ar komentētājiem latviešu valodā ir skatāmas gan platformā “Viaplay”, gan “Viasat Sport Baltic” kanālā. Tāpat turpināsim translēt arī ļoti interesantaās “MotoGP” sacīkstes jeb pasaules čempionātu šosejas motobraukšanā,” Kārkliņa pauda, ka VSB skatītāji bez motoru sporta nepaliks.

Jaunās F1 sezonas pirmais posms svētdienas rītā tradicionāli risināsies Melburnas trasē Austrālijā. Kopā sezonā būs 21 etaps.




, 2018-03-19 23:48, pirms 6 gadiem
cerams RTL rādīs.. tad jau jaatsakās no VSB paketes iekš lattelecom no 1. aprīļa

p.s. tikko nočekoju - RTL rāda, viss cool
, 2018-03-20 00:14, pirms 6 gadiem
Kaut kā pilnīgi vienalga!! Kopš LNT nerāda, skatos netā! Nevajag nekādus viašrotus!
, 2018-03-20 00:17, pirms 6 gadiem
Tieši tā, kopš Šumja laikiem nav vairs intereses!
, 2018-03-20 00:54, pirms 6 gadiem
4 gadus vēroju tikai netā F1 sacensības. Vecajos labajos laikos pa LNT bija intresanti skatīties, jo pirms sacenēm bija pat studija, kur rādija apskatus no iepriekšējo gadu sacensībām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-20 01:00, pirms 6 gadiem
Tehnoloģiskā attīstība... Kā reiz otrādi, atgriežamies 90.- to sākumā. Kaķim zem astes! Ja Viasat nespēj nodrošināt TV raidījumus Latvijai, lai dod tiesības citiem rādīt; ja vaina F1 jauno saimnieku mantkārībā, lai visi iet vēstures mēslainē kopā ar jeņķiem un visiem pārējiem. Acīmredzot vairs nebūs jēgas pēc Viasat pakalpojumiem, vismaz vasaras sezonā noteikti. Ar savu motošosejā lai iet ieskrieties, atraduši, ar ko salīdzināt!!!
, 2018-03-20 01:26, pirms 6 gadiem
denebs rakstīja: Tehnoloģiskā attīstība... Kā reiz otrādi, atgriežamies 90.- to sākumā. Kaķim zem astes! Ja Viasat nespēj nodrošināt TV raidījumus Latvijai, lai dod tiesības citiem rādīt; ja vaina F1 jauno saimnieku mantkārībā, lai visi iet vēstures mēslainē kopā ar jeņķiem un visiem pārējiem. Acīmredzot vairs nebūs jēgas pēc Viasat pakalpojumiem, vismaz vasaras sezonā noteikti. Ar savu motošosejā lai iet ieskrieties, atraduši, ar ko salīdzināt!!!
Es jau iegaju lattelecom.lv un atreicos no vsb, pat ja raadis - man paliek rtl
Slēpts komentārs: denebs
, 2018-03-20 01:40, pirms 6 gadiem
kungs rakstīja: Es jau iegaju lattelecom.lv un atreicos no vsb, pat ja raadis - man paliek rtl
Ja es zinātu vācu valodu un iepriekš būtu skatījies RTL, neuztrauktos. Bet ir gadiem ilgi tas viss skatīts latviski, un grūti no kā tāda atteikties, lai gan komentētāji auzās regulāri mēdza braukt. Tomēr tas būtu štrunts... Galvenais, ka rodas sajūta, ka tev kaut ko atņem, un tad rodas dusmas, skatoties, kādā virzienā šī pasaule iet. Rāda visādas fiškas, jaunas tehnoloģijas- it kā attīstās, bet īstenībā degradē.
, 2018-03-20 01:43, pirms 6 gadiem
Piekritu comon88. Eh, agrak man tetis ka pielipis skatijas f1 Sumahera laikos. Tagad reali interese pazuda.
, 2018-03-20 03:55, pirms 6 gadiem
Es jau sen teicu, ka F1 noriets ir sācies, bet maniem komentāriem tikai mīnusus meta.
Atceros vecos, labos laikus, kad nebija nemaz tik attīstītas tehnoloģijas, bet visur par F1 runāja un interesējās. Pat Latvijā.
Bet, diemžēl, ieviesa tik daudz jauninājumus sacensībās un tik tālu attīstījās tas viss, ka šajā "sporta" veidā vairs visu nosaka nauda un no sportiskuma tur maz pāri palicis.
Protams, tiem, kuriem tur savi braucēji, kuriem savas trases, tiem vēl ir kaut cik interesanti. Bet pārējiem arvien mazāk, arvien mazāk.
, 2018-03-20 05:24, pirms 6 gadiem
Normāli ierēkt var par denebs komentāriem
, 2018-03-20 07:23, pirms 6 gadiem
denebs rakstīja: Neiešu skatīties netā svešās valodās, lai šīs idejas autori iet ieskrieties!!! Jauniešiem gan poh.uj, tie jau tāpat caurām dienām netā vien urķē, bet tā var retu reizi kaut ko paskatīties, ne jau visu sezonu. Vienalga, kas rādīs, bet ir jārāda normālā TV! Un man vienalga, kāds kanāls - Viasat vai kāds cits, ka tik Lattelecom kanālu pakā ir. Un ar komentāriem latviski, vai nu ja galīgā tintē, vismaz krieviski, lai kaut ko pienācīgi saprast var. Jaunajiem inglišs jau pašsaprotama lieta, jo no 1. klases māca, bet ir daudz arī citu, nebūt vēl ne vecu, cilvēku, kam arī daudz kas, tostarp F1, interesē, ja vien piedāvātājs nav gatavs ādu pār acīm novilkt.
Kā atšķiras skatīšanās internetā no skatīšanās televīzijā, lol? Nu, ja neskaita, ka nav latviešu valodas.
Slēpts komentārs: fire
, 2018-03-20 07:41, pirms 6 gadiem
Daudzus gadus jau pa RTL skatos un nav ne vainas, tik reklāmas vienīgi ne visai forši. Bet nu Timrota un Jamševica muldēšana ir neciešama palikusi. Laikam jaunībā biju gana naivs vēl un pacietu viņus, kad pa LNT vēl rādīja.
, 2018-03-20 07:42, pirms 6 gadiem
To rikardirio...sorry bet nes kkādu margarīnu...ferrarī laikos bija tāds naudas pāravars + fia atbalsts viņiem pat noteikumu ziņā kad gribas jautāt, kāds sportiskums kad ar budžetu lielāku nekā tagad mersedes un ferrari kopā ņemtiem, ar 1.8-2.5 sek atraku mašīnu...kur te sportiskums un kā tu saki nauda neko nenoteica ? Loool. Tu domā 7 tituli bija meistarība? Serjozna hahaha naivais.
, 2018-03-20 07:52, pirms 6 gadiem
Es paņēmu tiesātu,nu tagat vajag atteikties jo vairs neradīs f1
, 2018-03-20 08:00, pirms 6 gadiem
denebs rakstīja: Neiešu skatīties netā svešās valodās, lai šīs idejas autori iet ieskrieties!!! Jauniešiem gan poh.uj, tie jau tāpat caurām dienām netā vien urķē, bet tā var retu reizi kaut ko paskatīties, ne jau visu sezonu. Vienalga, kas rādīs, bet ir jārāda normālā TV! Un man vienalga, kāds kanāls - Viasat vai kāds cits, ka tik Lattelecom kanālu pakā ir. Un ar komentāriem latviski, vai nu ja galīgā tintē, vismaz krieviski, lai kaut ko pienācīgi saprast var. Jaunajiem inglišs jau pašsaprotama lieta, jo no 1. klases māca, bet ir daudz arī citu, nebūt vēl ne vecu, cilvēku, kam arī daudz kas, tostarp F1, interesē, ja vien piedāvātājs nav gatavs ādu pār acīm novilkt.
tie Timrota un Janševica komentāri latviski bija neprofesionāli un nebaudāmi. Nepietrūks.sky ir ļoti labs strīms. vienīgi ideja kā tāda, ka 2018. gadā esam atgriezušies pat ne 90 to gadu sākumā, bet vēl agrāk...
, 2018-03-20 08:15, pirms 6 gadiem
jāsāk sekot Eformulai - bija apdzīšanas, azarts, pitstopi nereāli interesanti kā piloti iebrauc pitos, izmet stūri un sēžas otrā vāģi utt..vārdu sakot, lēnām jāslēdzas klār Eformulai
, 2018-03-20 08:35, pirms 6 gadiem
VIASAT ir konkrēti mēsli
, 2018-03-20 09:04, pirms 6 gadiem
bobiits rakstīja: jāsāk sekot Eformulai - bija apdzīšanas, azarts, pitstopi nereāli interesanti kā piloti iebrauc pitos, izmet stūri un sēžas otrā vāģi utt..vārdu sakot, lēnām jāslēdzas klār Eformulai
jā itkā sacīkstes ir diezgan interesantas cik ir skatīts, bet nu tā motoru dīgšana ir diezgan neizturama.
, 2018-03-20 09:07, pirms 6 gadiem
KaraLis rakstīja: jā itkā sacīkstes ir diezgan interesantas cik ir skatīts, bet nu tā motoru dīgšana ir diezgan neizturama.
nu tas gan.. tur nu tā īpatnība tiešām pastāv
, 2018-03-20 09:08, pirms 6 gadiem
Kāds var lūdzu padalīties ar linku kur varēs skatīties?
, 2018-03-20 09:13, pirms 6 gadiem
, 2018-03-20 09:15, pirms 6 gadiem
Vispār jau F1 Latvijā aizsākās toreizējā LTV2 kanālā, tieši tā pat kā čempionu līga futbolā, PČ hokejā un tad vēlāk protams komerckanāli pārpirka šos produktus!

Hokejs cik saprotu tad šopavasar atkal atgriežas LTV!
, 2018-03-20 09:16, pirms 6 gadiem
emils_ivans_1864258686982691 rakstīja: Kāds var lūdzu padalīties ar linku kur varēs skatīties?
Pilns internets būs ar resursiem sacensības dienā (rītā) - google palīdzēs atrast!
, 2018-03-20 09:27, pirms 6 gadiem
Raksta autors vai aiz nezināšanas, vai aiz principialitātes bet nepieminēja to, ka deviņdesmitajos F1 bija redzams ne tikai RTL, bet arī krievu RTR, kur arī liela daļa to skatījās.

Par jauno situāciju - tā ir paraugsituācija Latvijai, taču tas neliedz pustrakajiem cepties visādās apvienībās "par legālu saturu". No sākuma ta ka vajadzētu panākt, lai Latviju par banānu republiku neuzskata un šo legālo saturu vismaz piedāvā (pa velti, vai pa naudu - nav svarīgi).
, 2018-03-20 09:49, pirms 6 gadiem
Juri$$$ rakstīja: VIASAT ir konkrēti mēsli
Viasat konkrēti iet pa burbuli, jo nerāda vairs ne hokeja PČ, ne F1, ne arī olimpiskās spēles tuvākajos gados.
Un vietā neko dižu nav ielikuši.
, 2018-03-20 09:56, pirms 6 gadiem
bobiits rakstīja: jāsāk sekot Eformulai - bija apdzīšanas, azarts, pitstopi nereāli interesanti kā piloti iebrauc pitos, izmet stūri un sēžas otrā vāģi utt..vārdu sakot, lēnām jāslēdzas klār Eformulai
paskatījos - nu nevar salīdzināt.. sūds.. tik pat labi var skatīties maratona skrējienu - arī apdzīšanas un tā
, 2018-03-20 09:57, pirms 6 gadiem
rihardilio rakstīja: Es jau sen teicu, ka F1 noriets ir sācies, bet maniem komentāriem tikai mīnusus meta.
aha, ir sācies, jo Latvijā kanāls nespēj nopirkt pārraides tiesības?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-20 10:13, pirms 6 gadiem
lai tik neuzdrošinās viašiti atkal atņemt ledus F-1...
, 2018-03-20 10:15, pirms 6 gadiem
Sējēja Kungs rakstīja: Vietā ir ieliktas šautriņas un regbijs
forši sporti,,,skatos,ka galda teniss arī parādījies programmā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-20 10:38, pirms 6 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Viasat konkrēti iet pa burbuli, jo nerāda vairs ne hokeja PČ, ne F1, ne arī olimpiskās spēles tuvākajos gados.
Un vietā neko dižu nav ielikuši.
Baltija taču mainījās VIASAT īpašnieks, nav vairs Zviedru Modern Times Group, bet kāds tur amerikas uzņēmums un tad ir saprotams, šiem PČ hokeja un F-1 pie vienas vietas.
Foto: WSC
1

Blakusvāģu motokrosa PČ pirmajā posmā startēs 32 ekipāžas

Jau šīs nedēļas nogalē ar sacensībām Portugālē startēs pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā. Pirmajā posmā dalību apstiprinājušas 32 ekipāžas, bet no latviešiem uz starta izies brāļi Daniels un Bruno Lielbārži.
Foto: FIA Formula E

"Formula E" posma uzvarētāju pēc finiša diskvalificē

Itālijā, Misano trasē aizvadīts "Formula E" čempionāta dubultposms. Pirmajā sacīkstē uzvarēja Olivers Rovlandss, kamēr otrajā pirmo vietu guva Paskals Vērleins. Pirmajā gadījumā uzvarētājs kļuva zināms vien pēc finiša.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Volfs nosauc galveno kandidātu uz Hamiltona vietu "Mercedes"

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atklāti atzinis, ka galvenais pretendents uz vakanto Luisa Hamiltona vietu sastāvā 2025. gada F1 čempionāta sezonā ir jaunais talants Andrea Kimi Antonelli.