Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Lauda: "Jaunais kvalifikācijas formāts bija kā rakšana tualetē"

Lauda: "Jaunais kvalifikācijas formāts bija kā rakšana tualetē"
Nikijs Lauda un Luiss Hamiltons
Foto: LaPresse/Photo4

Ar jauno kvalifikācijas formātu Melburnas trasē Austrālijā startēja jaunā F1 sezona. Pēc kvalifikācijas gan F1 piloti, gan arī daudzi citi cilvēki atzina, ka jaunā kvalifikācijas sistēma bija neefektīva un tai nav vietas F1.

Atgādināsim, ka pirmā kvalifikācijas kārta būs 16 minūtes gara un pirmais "kritušais" tiks noskaidrots pēc septiņām minūtēm, cīņu tobrīd turpinot 21 pilotam. Pēc tam ik pēc pusotras minūtes tiks atsijāts nākamais lēnākais pilots, bet 15 cīņā palikušie dosies uz otro kārtu. Otrajā kvalifikācijas kārtā visi iepriekšējie "Top 15" rezultāti tiks anulēti. Cīņa ilgs 15 minūtes, bet pēc pirmajām sešām tiks atsijāts viens sportists. Pēc tam ik pēc pusotras minūtes atkritīs vēl pa vienam, līdz tiks noskaidroti astoņi ātrākie, kas dosies uz pēdējo kārtu. Trešā kārta būs 14 minūtes gara un pirmais no "Top 8" atkritējiem tiks noskaidrots pēc pirmajām piecām minūtēm. Pēc tam ik pēc pusotras minūtes atkritīs vēl pa vienam, līdz cīņā paliks pēdējie divi sportisti, starp kuriem tad arī tiks noskaidrots "pole position" ieguvējs.

Ja pirmajās divās kārtās cīņa bija sīva un aizraujoša, tad pēdējā kārtā nebija gandrīz nekādas intrigas. Trešo kārtu uzsāka astoņi tā brīža ātrākie braucēji, kuri veica pāris apļus un atgriezās boksos. Pēc tam daudzi braucēji, lai taupītu riepas, vairs neatgriezās trasē. Kamēr bija jānotiek izšķirošajiem notikumiem par pole-position, tikmēr vadošie braucēji vairs trasē nedevās un staigāja pa boksiem, lai sniegtu pirmos komentārus.

Lūk, ko par šādu kvalifikāciju saka gan braucēji, gan komandu pārstāvji.

''No mana skatu punkta pirmā un otrā kārta bija laba un aizraujoša, bet trešajā kārtā, skatoties no skatītāju redzes punkta, nebija nekādas kulminācijas. Tur nebija nekādas kulminācijas. Nav jēga tam, ka laiks turpina iet, bet visi jau nobraukuši,'' saka Daniels Rikjardo.

''Noteikti mums bija lielāks spiediens un kvalifikācija bija aizraujošāka, jo tev ir dots tikai viens aplis, kurā tu nevari kļūdīties,” saka Makss Verstapens .

''Trešo kvalifikācijas kārtu skatījos ārpus formulas. Taču jāsaka, ka es biju vairāk aizņemts ar skatīšanos uz cipariem nekā uz mašīnām,'' saka Džensons Batons.

''Tās ir lielākās muļķības, ko esmu redzējis. Nezinu, vai man ir jāapsveic Toto Volfs un braucēji par izcīnīto pirmo starta rindu. Šāds formāts bija pilnīgi garām. Tas bija kā rakšana tualetē,” kritisks bija Nikijs Lauda.

''Faniem, iespējams, nepatīk tas, ka viņi redz rūtoto karogu, kad trasē nav nevienas formulas. Mums ar FIA bija vairākas tikšanās, taču viņi dara, ko grib,” izsakās Fernando Alonso.

''Mēs jau no sākuma teicām, ka tas nav pareizais virziens, taču, kamēr tas nav izmēģināts, tu nevari neko teikt. Ir labi, ka tu mēģini kaut ko jaunu, bet šis mēģinājums bija kļūdains,” saka Luiss Hamiltons, kuram šī bija 50. uzvara F1 kvalifikācijā.

''Nesaprotu, kāpēc visi tagad ir pārsteigti. Mēs visi teicām, kas notiks. Un tas arī notika. No sākuma notika īstas cīņas, jo visi centās uzrādīt labus laikus, lai netiktu izslēgti. Taču vēlāk cilvēkiem nebija ko skatīties,” saka Sebastjans Fetels.

''Šī jaunā kvalifikācijas sistēma nestrādāja un mums ir jāatvainojas faniem. Mašīnām un braucējiem trasē ir jācīnās līdz pēdējai sekundei. Ir svarīgi saprast, kas tagad notika un ātri reaģēt,” tā Kristians Horners.

''Tas nav mans darbs, lai tiesātu, vai tas bija labi vai slikti. Tādi ir noteikumi un tas ir tas, ko viņi grib,” saka Kimi Raikonens.

Izmantotie resursi:
Autosport


, 2016-03-19 15:03, pirms 8 gadiem
Nevar nepiekrist, murgs. Labāk atpakaļ vienu Kvalifikācijas sesiju uz stundu, kurā visi cīnās kopā un miers.
, 2016-03-19 15:10, pirms 8 gadiem
Ja viņi grib izmēģināt kaut ko jaunu, tad labāk laist pa vienai trasē, divi lidojošie apļi. Un startē otrādi kā finišējuši pēdējā gonkā.
, 2016-03-19 15:17, pirms 8 gadiem
Nu jocīgi, ko tad Ferrari taupījās. Tak pēdējā kārtā visiem iedod lieku riepu komplektu. Un pag. sezon pa lielam top6-top8 brauca divus lidojošos apļus Q3. Kas tad mainījies no tā, ka tā laika atskaite ir? Kimi un Fetelam bija pietiekami laiks izbraukt trasē.

Bet nu jā. Tāpat murgs ar Q3. Pārējās bija forši. Bet doma jau vien, ka pēdējās 3 minūtēs ir tikai 2 braucēji trasē ir stulba.
, 2016-03-19 15:19, pirms 8 gadiem
edzans rakstīja: Ja viņi grib izmēģināt kaut ko jaunu, tad labāk laist pa vienai trasē, divi lidojošie apļi. Un startē otrādi kā finišējuši pēdējā gonkā.
Un beigās uzvar tas, kurš ātrāk izdzer litru ūdens tupot
, 2016-03-19 15:20, pirms 8 gadiem
edzans rakstīja: Ja viņi grib izmēģināt kaut ko jaunu, tad labāk laist pa vienai trasē, divi lidojošie apļi. Un startē otrādi kā finišējuši pēdējā gonkā.
WTCC sisteema, tik ar to starteeshanu ko tu gribi pateikt ? Nav jau 2 gonkas vienaa trasee peec kaartas. Bet kvalja sisteema laba.
, 2016-03-19 15:28, pirms 8 gadiem
chr1sT_v2 rakstīja: WTCC sisteema, tik ar to starteeshanu ko tu gribi pateikt ? Nav jau 2 gonkas vienaa trasee peec kaartas. Bet kvalja sisteema laba.
Bet tāpēc jau raksta, ka kvalifikāciju startē pēc iepriekšējās gonkas finiša secības. Tas varētu būt inč, ka iepriekšējais uzvarētājs dabū neiebrauktu trasi.

Bet kaut kas līdzīgs agrāk nebija, ka divu lidojošo summu ņēma?
, 2016-03-19 16:22, pirms 8 gadiem
Piekrītu Alonso komentāram.
, 2016-03-19 19:20, pirms 8 gadiem
Vajag vienkārši One Shot kvali un miers katram viens aplis sačakarē sačakarē nobrauc nobrauc viss beigta balle
, 2016-03-19 19:30, pirms 8 gadiem
Emka, šitais ir kaut kas līdzīgs, kļūdies - skaties tālāk no boksiem. Man patīk.
, 2016-03-19 19:48, pirms 8 gadiem
RonaldoTheBest rakstīja: Emka, šitais ir kaut kas līdzīgs, kļūdies - skaties tālāk no boksiem. Man patīk.
reāl es domā visi kopā
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.