Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Dilons uzvar "Amerikas lielākajās sacīkstēs", Patrika NASCAR karjeru noslēdz ar avāriju

Juris Miņins
Juris Miņins

Dilons uzvar "Amerikas lielākajās sacīkstēs", Patrika NASCAR karjeru noslēdz ar avāriju
Ostins Dilons
Foto: APTOPIX/Scanpix

Ar Ostina Dilona uzvaru noslēdzās 2018. gada NASCAR Kausa izcīņas pirmais posms, "Daytona 500", kas norisinājās jau 60. reizi un tiek dēvētas par prestižāko posmu seriāla kalendārā.

"Daytona 500" ir īpašs posms NASCAR Kausa izcīņas kalendārā un ne tikai tāpēc, ka tas ir pirmais posms, bet arī tāpēc, ka tā ir viena no ātrākajām sacīkstēm, kā arī piloti cīnās par vislielāko naudas balvu fondu visā seriālā.

Jāsaka, ka šajā gadā nekas nebija mainījies un sacīkstes patiešām bija negaidītu pavērsienu, intrigas un pilotu bezkompromisa cīņas pilnas, noslēdzoties ar visnotaļ vēsturisku panākumu.

Par vienu no atslēgas punktiem kļuva avārija pirmā sacīkšu posma (noslēdzās pēc 60 apļiem) izskaņā, kura rezultātā tika bojātas sešas mašīnas, tajā skaitā septiņkārtējā čempiona Džimija Džonsona spēkrats. Jāpiebilst, ka Džonsonam šīs sezonas ievads izvērtās pagalam neveiksmīgs, jo viņš piedzīvoja avārijas arī abās iepriekšējās pirmssezonas sacīkstēs. Tāpat sacīkstes priekšlaicīgi beidzās Erikam Džonsam, kurš 2017. gadā tika atzīts par labāko debitantu NASCAR Kausa izcīņā.

Jāsaka, ka pieredzējušais Džonsons nebija vienīgais, kuram Deitonā laime neuzspīdēja, jo pavisam neveiksmīgi savu NASCAR braucējas karjeru noslēdza Danika Patrika, kuru uzskata par visu laiku veiksmīgākoun labāko sievieti autosportā. Viņai sacīkste beidzās otrā posma laikā, kad Patrika iekļuva Breda Keslovska un Kevina Harvika izraisītā avārijā no kuras fiziski nekādā veidā nespētu izvairīties. Tāpat cietušo lomā šajā incidentā bija Čeiss Eliots, Keisijs Keins un Deivids Reigans.

Deitona gan nebija pēdējās sacīkstes kurā Danika šajā sezonā vēl piedalīsies, jo viņas plānos ir daži "IndyCar" seriāla posmi, leģendāro "Indy 500" ieskaitot.

Pievēršoties atlikušajai sacīkšu daļai, jāsaka, ka visi interesantākie notikumi, protams, risinājās to izskaņā, jo vispirms, pirmspēdējā aplī, notika avārija, kas no pretendentiem par uzvaru svītroja labu daļu favorītu, bet trasē palikušajiem tas nozīmēja, ka būs jābrauc "pagarinājums". Arī tajā neiztika bez avārijām, jo pirmspēdējā aplī, pēc Darela Volesa iestumšanas, Ostins Dilons ieskrēja Arika Almirolas spēkratā, izsitot pēdējo no trases, kas arī deva Dilonam uzvaru, lai arī viņš šajās sacīkstēs līderos bija tikai vienu apli.

Jāpiebilst, ka Ostina Dilona uzvara ir īpaša, jo viņš pilotēja mašīnu, kurai uz sāniem bija 3. numurs – gluži tas pats, kas Deilam Ernhardam, kurš šajā trasē uzvarēja pirms 20 gadiem, bet 2001. gadā, sacīkšu pēdējā aplī, iekļuva avārijā un no gūtajiem savainojumiem mira.

Otrajā vietā palika Darels Voless, kurš ir pirmais melnādainais pilna laika NASCAR Kausa izcīņas pilots kopš 1971. gada. Savukārt trešo vietu ieņēma Denijs Hemlins. Savukārt "pole position" ieguvējs Alekss Boumens, iekļūstot avārijā, finišēja 17. vietā, bet iepriekšējās sezonas čempions Martins Truekss ierindojās vēl vienu pozīciju zemāk.

Jāpiebilst, ka, atblistoši pagājušajā sezonā ieviestajai punktu skaitīšanas sistēmai, visvairāk bonusa punktus šajā posmā ieguva Raiens Bleinijs, kurš uzvarēja arī otrajā sacīkšu nogrieznī. Par pirmo 60 apļu uzvarētāju kļuva Kurts Bušs. Savukārt Martinam Trueksam, Polam Menārdam un Raienam Ņūmenam izdevās tikt pie 11 papildus punktiem, kas ir otrais labākais rezultāts sacīkstēs.

Tāpat bez Kausa izcīņas sacīkstēm Deitonā šajā nedēļas nogalē tika aizvadītas zemāko līgu, "Xfinity series" un "Camping World Truck series", pirmie posmi. Par uzvarētāju "Xfinity Series" kļuva Tailers Rediks, kurš "JR Motorsports" komandā aizstāj uz "Monster Energy Cup series" aizgājušo pagājušās sezonas seriāla čempionu un labāko debitantu Viljamu Baironu, bet pikapu sacīkstēs ātrākais bija Džonijs Souters.

NASCAR "Monster Energy Cup Series", "Daytona 500" posma rezultāti

#Pilots
1.Ostins Dilons
2.Darels Voless
3.Denijs Hemlins
4.Džoijs Logano
5.Kurts Bjušers
6.Pols Menārds
7.Raiens Bleinijs
8.Raiens Ņūmens
9.Maikls Makdovels
10.Eidžeijs Almendigers
11.Ariks Almirola
12.Džastins Markss
13.Trevors Beins
14.Deivids Džililends
15.Klins Bovjers
16.Džeimijs Makmarejs
17.Alekss Boumens
18.Martins Truekss jr.
19.Kails Larsons
20.Greijs Goldigs
......

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/

  -1 [+] [-]

, 2018-02-19 10:11, pirms 6 gadiem
Bet kā ar Pistons Cup?