Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Krāšņs dalībnieku sastāvs 100.folkreisa sacīkstēs

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Krāšņs dalībnieku sastāvs 100.folkreisa sacīkstēs
Foto: www.autocross.lv

Sestdienas LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas kausa otrajam posmam kopumā pieteikušies vairāk nekā trīsdesmit dalībnieku. Daži interesanti pieteikumi, vairāki favorīti gan folkreisā, gan krosā.

Folkreisā uz starta vairāki braucēji, kuri nestartēja pirmajā sacīkstē Upesciemā – Kaspars Cikmačs, Reinis Lankups, Raivis Anops, Viktors Freimanis, arī iepriekš apskatītais Artūrs Bāriņš. Visi kā viens fināla pretendenti. Debijas sacīksti aizvadīs Kristaps Kļava – viņa tēvs Gundars vēl pats pērn bija debitants folkreisā. Kļava juniors arī būs viens no dalībniekiem Junioru ieskaitē, neļaujot Mairim Vigulim bez cīņas savākt Juniora uzvarētāja kausu. Pirmo ziemas sacīksti folkreisā aizvadīs arī Andis Bucenieks, kurš pērn startēja abos Vecpils vasaras posmos.

Līderu pulkā būs interesanti vērot turpinājumu cīņā par uzvaru. Upesciemā Māris Zālītis uzvarēja pārliecinoši, taču fināla pirmie metri pēc starta sajauca kārtis citiem līderiem, tajā skaitā Jānim Spīķim, kurš cīņu atsāka no beidzamām pozīcijām pēc izslīdēšanas pirmajā aplī. Tajā pašā laikā citi potenciālie favorīti nemaz nestartēs šajā posmā: Ritvara Kārkliņa auto iegādājās Artūrs Bāriņš, atstājot cēsinieku – vismaz pagaidām – skatītājos. Uz starta nebūs arī Vasaras kausa uzvarētājs Viesturs Plētiens. Pirms Upesciema posma Plētienam bija ribu plīsums no hokeja treniņa. Pēc Upesciema fināla savainojums pārklasificēts uz “lūzums”.

Cīņai gatavi visi Upesciema pjedestāla vietu ieguvēji – Zālītis, Artis Biezais un Mārtiņš Starks. Starkam sezona sākusies veiksmīgi, jo izdevās tikt pie goda pjedestāla, kas nebija izdevies aizdomīgi ilgi.

Cīņas “tumšie zirdziņi” būs Bāriņš, Kalvis Buģis un Ivo Gabrāns – visi var uzvarēt, taču var arī neizdoties. Bāriņa iepriekšējās viesizrādes folkreisā, kad tika veikti atsevišķi posmi, nenoslēdzās ar spožiem rezultātiem. Savukārt Buģis un Gabrāns galveno cīņu aizvada garāžās vēl pirms posma, risinot tehnikas problēmas. Kalvis pieteicies cīņai ar VW Golf II, nevis “talantīgāko” SEAT.

Vecpilī spēcīgs būs Andis Dreimanis, kurš jau Upesciemā demonstrēja labu sniegumu. Ziemā, kā ierasts, uz pjedestālu pretendēs arī Edvīns Vansovičs. Īsāk sakot – sastāvs nav milzīgs, taču sportiski kvalitatīvs.

LAF Krosa komisijas kausa cīņās deviņi dalībnieki ar spēcīgu sastāvu. Intrigu rada Eiropas rallijjkrosa čempionāta dalībnieks Arnis Odiņš, kurš aizvadīs ziemas sacīksti ar VAZ 2108. Viņa karjerā nav oficiālas dalības ziemas krosā ar priekšpiedziņu un bezradžu riepām, tikai cik radžu sacīkste Pilskalnos pirms gada.

Savās mājās spēcīgs būs Sandis Džeriņš, kā arī pilnvērtīga cīņa var izrādīties pārliecinoša Aivaram Galbāliņam. Ģirts Kuzmanis Upesciemā bija ātrs un, ja atrisināsies ātrumkārbas problēmas, viņš būs viens no pjedestāla pretendentiem.

Visam pāri svētku noskaņojums – Folkreisam 100!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv