Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas komandai 20. vieta Dubaijā, F1 čempionam Alonso - pjedestāls

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas komandai 20. vieta Dubaijā, F1 čempionam Alonso - pjedestāls
Foto: Openkart.lv

Pagājušā nedēļas nogale "Openkart" saimei, kā ierasts decembra vidū, pagāja, sekojot līdzi mūsu komandas sniegumam prestižajās Dubaijas 24 stundu izturības sacīkstēs. Šogad uz Emirātiem komanda devās ar nosaukumu "Openkart.lv" ar Rūdolfu Šmitu, Normundu Skreiju, Jāni Čudovu un Didzi Grāvīti sastāvā, bet uz komandtiltiņa Krišs Jaunzemis un vienīgais ar pieredzi Dubaijas sacīkstē - Harijs Cīrulis, kurš sacensībās piedalījās pašā pirmajā reizē 2015. gadā.

Pēc ļoti sarežģīta sacīkstes sākuma izcīnītā 20. vieta ir vērtējams pat kā labs rezultāts, turklāt, komandai bija jāparāda raksturs. Nāciju ieskaitē komanda ierindojās sestajā vietā.

Kvalifikācijā komanda uzrādīja 21. laiku, taču dēļ svaru noteikumu pārkāpuma nācās startēt no pēdējās 33. vietas. Pagāja vairākas stundas kamēr komandas taktiskais zīmējums nostiprinājās un sākās ceļš uz augšu rezultātu tabulā, labs darbs tika ielikts naktī un priekšpēdējā stundā izdevās iespraukties "Top 20".

Komandas ātrāko apļa laiku sacīkstē (1:16.131) uzrādīja Normunds Skreija, bet sacīkstē kopumā - 1:14.839 uzbrauca neviens cits kā "FA Racing" komandā startējušais divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso, viņam arī uzvara kvalifikācijā, bet sacīkstē komanda izcīnīja trešo vietu kopējā ieskaitē un uzvaru nāciju ieskaitē.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības