Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Legends klases braucējs Horeliks Somijas čempionātā izcīna 3.vietu Masters klasē

Legends klases braucējs Horeliks Somijas čempionātā izcīna 3.vietu Masters klasē
Foto: Publicitātes

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 12-13. septembrī, Alastaro trasē Somijā tika aizvadīti noslēdzošie trīs braucieni. Par čempiona titulu trasē devās vienīgais Latvijas pilots Jānis Horeliks. Mainīgos laikapstākļos ar lielisku rezultātu, Horelikam nedaudz pietrūka, lai aizstāvētu pērnā gada vicečempiona titulu Masters klasē Leģendām.

Jānis Horeliks, sacensību dalībnieks: “Kā ierasts, brīvie treniņi norisinājās piektdien. Centāmies atrast labākos regulējumus piekarei un spiedienam riepās. Alastaro trasē ir gludāks asfalts, kas nedaudz atšķiras no citām trasēm. Man šī trase patīk. Sestdienas rīts un laikapstākļu prognozes dienai nebija glaimojošas. Iesildošajos braucienos devāmies ar lietus riepām, šķita labi. Pirms kvalifikācijas un galvenajiem braucieniem tiesneši paziņoja, ar kādām riepām jābrauc, sausām vai lietus. Pirms kvalifikācijas nolija, bet tiesneši pieņēma lēmumu, ka trasē būs jādodas ar sausām riepām. Slīdēja ļoti, bet savā kvalifikācijas grupā ceturtā pozīcija.”

“Pirmo braucienu bija jāuzsāk no ceturtās rindas. Starts izdevās lielisks, biju ierindojies sestajā pozīcijā, bet ne uz ilgu laiku. Pēc pirmā apļa garās taisnes bija slapjš segums un izslīdēju smiltīs, zaudēju savu pozīciju un finišā devītais. Pēc brauciena tiesneši man piesprieda trīs pozīciju pazeminājumu par dzeltenā karoga neievērošanu, cīņas karstumā nepamanīju.”

“Uz pozitīvas nots un skaidrām debesīm svētdien bija vēl divi braucieni. Sev par pārsteigumu un slapjo trasi – izdevās uzrādīt piekto labāko apļa laiku, kas deva labas cerības otrajam braucienam. Otro braucienu uzsāku no trešās rindas. Starts lielisks, trasē cīņas par pozīciju bija karstas un finišā sestā vieta. Tas bija augstākais rezultāts, ko biju sasniedzis finišā.”

“Trešo braucienu uzsāku no trešās rindas. Starts lielisks, pēc pirmā apļa biju ceturtais. Brauciena gaitā diviem Somiem izdevās mani apsteigt. Noslēdzošajā aplī vadošie sportisti nesadalīja trasi, kas ļāva man pacelties pozīciju uz augšu un finišā piektais. Lielisks sezonas noslēgums Somijā. Liels paldies visiem atbalstītājiem, ģimenei, mehāniķim un līdzjutējiem.”

Rezultātu TOP3 sacensību posmā Somijā:
1. Pekka Seppanen
2. Veli-Pkka Karttunen
3. Sami Erkkila

Masters klases kopvērtējums Somijas čempionātā:
1. Marko Kilpia 579 punkti
2. Sami Erkkila 574 punkti
3. Jānis Horeliks 570 punkti

Informāciju sagatavoja:
Jānis Horeliks


Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.