Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Juris Spīķis: ''Izcīnītā vieta Latvijas RX posmā sniedz pamatīgu gandarījumu''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Juris Spīķis: ''Izcīnītā vieta Latvijas RX posmā sniedz pamatīgu gandarījumu''
Juris Spīķis
Foto: Neste Latvia RX / MVFoto

Svētdien CSDD Biķernieku trasē noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta desmitais posms Neste World RX of Latvia, kur norisinājās aizraujošas cīņas arī EuroRX Super1600 klasē, kurās piedalījās pieci latvieši.

EuroRX Super1600 klases pēdējā kvalifikācijas kārta no tālākās cīņas atsijāja Mārtiņu Lapiņu un Ediju Ošu. Pārējiem trim Latvijas pārstāvjiem nācās sacensties vienā pusfināla braucienā. Artis Baumanis ieņēma vadību pirmajos apļos, tomēr defekts ar gāzes pedāli liedza savas prasmes pierādīt finālā, kur uzvaru izcīnīja viņa komandas biedrs Kristians Žabo. Tādejādi vienīgais latvietis Super1600 ieskaites klases finālā bija Juris Spīķis, kurš finišēja piektajā vietā. Tikmēr Arnis Odiņš sacensības noslēdza pusfinālā.

''Dienas sākums nebija viegls, bet sekmīgs – startā tiku burtiski saspiests, kamdēļ nācās cīnīties ar šīs cīņas sekām, kas gan izdevās samērā veiksmīgi. Domāju tikai par to, kā uzrādīt pēc iespējas labāku rezultātu un titula cīņas atstāju otrajā plānā. Grūti gāja ar atpakaļejošajiem pagriezieniem. Trase ir ļoti viltīga, līdz ar to nav viegli atrast vietas, kur uzlabot sniegumu. Pusfināla pirmajos apļos viss izdevās kā cerēts un izvirzījos brauciena vadībā, tomēr pēdējos apļos ieķērās gāzes pedālis un vienu pozīciju zaudēju. Lai gan kvalificējos finālam, defekta novēršana prasīja pārāk ilgu laiku, kamdēļ pirmsstarta zonā ierados pāris mirkļus par vēlu un manu vietu finālā ieņēma rezervists,” sarūgtināts sacensību izskaņā ir Artis Baumanis.

“Izdevās sasniegt mazo mērķi – iekļūt pusfinālā, kurā man blakus stājās komandas biedrs Arnis Odiņš. Trase šodien bija daudz labāka, tomēr trāpīju dažās mazās peļķītēs, arī starts pēdējā kārtā nebija tik labs, tomēr fani vienkārši “gāž no kājām”! Pamatīgs atbalsts gan no tribīnēm, gan pie komandas telts. Finālā iekļuvu ar nelielu veiksmes palīdzību, līdz ar to ar izcīnītā vieta sniedz pamatīgu gandarījumu. Diemžēl, nepiefiksējām problēmas ar pārkarsušo sajūgu, kā rezultātā, veicot ierastās starta procedūras, mašīna nedaudz izkustējās, ar ko bija pietiekami, lai fiksētu pāragru startu. Divi Joker apļi šoreiz nozīmēja arī izstāšanos no cīņas par augstākajām vietām,” pēc finiša atzina Juris Spīķis.

“Šodien viss bija kārtībā. Padevās tīrs brauciens. Startu izbraucu otrajā pozīcijā, ko noturēju visa brauciena garumā. Dažviet slapjākajās trases vietās nedaudz pārspolēju, tomēr ar šīs dienas rezultātu esmu ļoti apmierināts. Lai sasniegtu pusfinālu pietrūka kopējā stabilitāte pirmajā dienā piedzīvoto sadursmju un kontaktcīņu dēļ. Domāju, ka 14. vieta 30 dalībnieku konkurencē ir pietiekami labs sasniegums. Fanu atbalsts man liekas ir audzis vēl pamatīgāk. Tik garas rindas jau no paša rīta un pilnas tribīnes rada neviltotu sajūsmu,” apmierināts ar sasniegto ir Mārtiņš Lapiņš.'

“Minimālais uzdevums ir izpildīts, tomēr pašam bija pietiekami daudz kļūdu, līdz ar to sanāca palikt pirmajam aiz strīpas. Šoreiz pievīla gan paša stabilitāte, gan arī pieļautās kļūdas ar mašīnas regulējumiem. To īpaši varēja just bremzējot pirms līkumiem, kamdēļ zuda pārliecība. Startā mašīna mazliet noslāpa, turpinājumā visi ļoti ātri izretojās, bet noslēgumā vairs nebija ticība, ka ir iespēja pakāpties,” sacensību pēdējo braucienu īsumā apraksta Arnis Odiņš.

“Ātrums otrajā dienā netrūka, tomēr bija pāris mazas kļūmītes, kas liedza pacīnīties par augstāku rezultātu. Iestrēgu aiz igauņu braucēja Kurga. Es biju krietni ātrāks, vairākkārt centos tikt garām, bet viņš veiksmīgi nosedza mani. Vienā no mēģinājumiem uz tramplīna piezemējos uz purna, salaužot stūres iekārtu, pēc kā mašīnai zuda stabilitāte. Vairāk koncentrējos uz līkuma izeju, lai tiktu atpakaļ vēlamajā trajektorijā, kad jau bija par vēlu, lai iebrauktu Joker aplī. Mašīnā šodien jutos ļoti komfortabli, tomēr pietrūka sagatavošanās laika un prakses, uz ko arī jānoraksta visas startu problēmas. Nākamreiz būs labāk!” tā Edijs Ošs.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts

     [+] [-]

, 2017-09-18 14:17, pirms 7 gadiem
Hahaha, super, ka informācija sagatavota no preses relīzes! Tiešām neviens sportacentrs.com žurnālists nebija pasākumā? Bija iespēja pat Lēbu īsam komentāram dabūt, nerunājot nemaz par latviešu džekiem.